Milenija i Svetozar se pre venčanja videli 2 puta: Došao biciklom po nju, počeli od nule, dobili na lutriji

Tokom 56 godina su zajedno stvarali i borili se da očuvaju bračnu zajednicu. Njihov život je postao lepši kad su dobili sina, ali i unuke, a venčali su se 6. maja, na Đurđevdan, 1957. godine

  • 0
Milenija Svetozar Jevrić Foto-montaža: Printscreen: YouTube/RTV Mag

Bračni par iz Dobanovaca Milenija i Svetozar Jevrić nije se dugo poznavao pre nego što je stupio u bračnu zajednicu, ali 65 godina i dalje uživaju zajedno. Oni su se venčali 6. maja, na Đurđevdan, 1957. godine. Njihova priča nije uobičajena. Pre stupanja u brak videli su se samo dva puta. Tada nisu ni slutili da će danas da proslave 65 godina braka.

- On je meni rekao da će da dođe po mene da me oženi i da me uzme. Ja nisam ni poverovala jer znam da su muškarci veliki mangupi. Nisam mislila da će ispoštovati, ali ja sam bila veliki zavodničar. Kad sam bila mlada, bila sam i lepa i zgodna, sad sam samo lepa. Bio je Đurđevdan kad sam videla da ide i gura bicikl. Ja kažem mojoj materi: "Mati eno Cveje!". Otkud, kaže, Cveja? Pa rekoh, on je meni rekao da će on da dođe po mene - ispričala je Milenije za RTV MAG.

Ipak, nije sve u startu bilo idealno. U tom trenutku, osim roditelja, brak je morao da odobri i Milenijin brat.

- Moj najstariji brat je bio jako opasan. U ono vreme me je uvek pazio. Nije to bilo kao sada. Za sunca na igranku i kući. Dovela sam ga kući, popričao je s bratom. Bio je uporan da je došao da ja idem odmah. Ali on je na biciklu. Mislio je da će da me stavi na bicikl, da ćemo preći preko Save i ići za Ogar. Ali brat nije dao da idem sama, nego da ide i snaja. Tako da smo mi sve tvoje došli od Prhova do Ogara peške - dodala je.

To je bio početak njihovog novog života. Tokom 56 godina su zajedno stvarali i borili se da očuvaju bračnu zajednicu. Njihov život je postao lepši kad su dobili sina, ali i unuke.

- Početak je bio težak. Ja sam od mog oca donela samo stvari za spavaću sobu i ništa više. To je stvarno bilo. Ali posle, kada sam počela da radim, kad je on radio, onda smo počeli da živimo dobro. Išli smo na more, pa u banju, pa je za ovu dvorišnu zgradu on dobio 16.5 miliona na lotou. Mi smo ozidali ovu zgradu od toga - objasnila je Milenija.

Dobitak na lotou bio je potvrda da je u životu potrebna sreća, ali da bi život bio potpun, potrebna je ljubav.

- Mi smo se voleli na neki način. Volimo se i danas, to je moj deka. Bila sam uporna da se brak čuva. Meni se ne sviđa ova današnjica uopšte, ne sviđa mi se ova omladina. Mislim da nikada u životu nisam pomislila da bismo se razdvojili. Bilo je da se posvađamo, ali rastanak nikada - kaže ona.

Svetozar je otkrio i tajnu dugog braka. Kaže da svaki brak može da potraje ako postoji uzajamno poštovanje supružnika.

- Mora se dogovarati uvek, da se sporazumeju i sve će biti u redu. Imao sam brata, 20 žena je promenio - kaže.

Tokom celog života njemu je bila potrebna samo jedna žena - Milenija, koja je uz njega proslavila i 84. rođendan, a on sa 91 godinom brine o njoj kao sa 25.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA