≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ronioci koji su tražili Periša o mogućim scenarijima: Mreža za opasnost Srbije objašnjava kako telo ispliva

Vreme čitanja: oko 1 min.

Imajući u vidu i to da je pronađeno telo u neprepoznatljivom stanju, pretpostavlja se da je dugo bilo u vodi

  • 9
Matej Periš Ada telo 3 Foto: MUP RH, Printskrin: Google Maps

U odnosu na mesto gde je telo muškarca danas nađeno, nizvodno od mesta gde je Splićanin nestao, postoji teoretska verovatnoća da je pronađen muškarac zapravo on, ali bez zvaničnih informacija možemo da se bavimo samo mogućim scenarijima, kaže za Telegraf.rs Igor Jončić iz Načelništva Mreže za opasnost Srbije, koga smo kontaktirali nakon pronalaska tela kod Ada Huje.

- Taj deo posle Pančevačkog mosta je vrlo pogodan za zadržavanje tela. Imali smo specifičnu situaciju na vodi poslednjih par meseci, reka se u više navrata povlačila i nadolazila, poslednjih dana vodostaj je ponovo u priličnom padu. Usled tih promena vodostaja, postoji mogućnost da je voda otkačila telo a potom ga izbacila u blizini obale - kaže Jončić za Telegraf.rs.

Imajući u vidu i to da je pronađeno telo u neprepoznatljivom stanju, pretpostavlja se da je dugo bilo u vodi.

- Druga varijanta je da je to telo nekoga ko je skočio sa Pančevačkog mosta, pa je potom preko njega prešao neki brod, što je dovelo do oštećenja tela ako se uopšte radi o oštećenju. Sve su to spekulacije i definitivno ne možemo ništa da tvrdimo, ali možemo da zaključimo da su u odnosu na mesto nestanka Mateja Periša kod Beton Hale i mesta gde je pomenuto telo isplivalo postoje indicije da možda i jeste u pitanju nestali Splićanin što će nadležni utvrditi - zaključuje naš sagovornik.

Pripadnici Mreže za opasnost Srbije su u prethodnom periodu periodično (jednom do dva puta mesečno) obilazili priobalje bez uočavanja bilo kakvih promena u smislu potrage za nestalom osobom.

Oni nisu odustajali ni u jeku potrage za nestalim Perišem. Za Telegraf.rs su pričali kako su pretraživali čak i napuštene objekte na priobalju.

Podsetimo, prekoputa restorana na desnoj obali Dunava pronađeno je telo mlađeg muškarca, za koga se sumnja da je nestali Matej Periš.

Video: Renato Grbić: Zbog visokih temperatura ubrzao se raspad tela i gasovi su ga podigli sa dna reke

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Slavko

    18. maj 2022 | 18:32

    Meni je samo nelogicno da je telo celo nakon 5 meseci provedenih u vodi.

  • Dule

    18. maj 2022 | 16:15

    Kakvo načelništvo?Kakvi crni ronioci?Dajte da vidimo gde su ga oni tražili i ronili.Samo su se slikali i davali izjave za medije.Prabe ronioce koji rade taj posao niko nije ni snimao ni pitao kao im je....

  • Zola

    18. maj 2022 | 14:17

    I baš se potrefilo da imaju iste majice.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA