≫ 

"Postavili smo 4 eksplozivne naprave koje proizvode detonaciju": Ovako glasi dojava koja je stigla bolnicama

Dojava o bombi primljena je u KBC "Dr Dragiša Mišović", KBC "Zvezdara" i VMA

  • 30
Bolnice VMA Dragiša Mišović KBC Zvezdara bombe eksplozivne naprave novi fičer 2 Foto: Google Street View, Shutterstock, Tanjug/Miloš Milivojević

Nekoliko beogradskih zdravstvenih ustanova danas je dobio mejl u kojem se dojavljuje da im je postavljena bomba. Kako Telegraf.rs saznaje, u jednom od mejlova se navodi da su "u bolnici postavljene 4 eksplozivne naprave". Zbog ovh dojava manje ugroženi pacijenti su poslati kućama, zaustavljen je prijem novih, a kontradivezione ekipe su odmah izašle na teren. 

- Postavili smo 4 eksplozivne naprave, koje mogu da proizvedu detonaciju od nekoliko metara opasnu za ljude i za životinje. Tek ćemo otkriti ko smo - navodi se u mejlu dojave koji je stigao KBC "Dr Dragiša Mišović".

Kako saznajemo, bomba je prijavljena u KBC Zvezdara, ali i u KBC "Dr Dragiša Mišović", kao i na Vojnomedicinsku akademiju.

Kako nezvanično saznajemo, dojave su stigle u sve zdravstvene ustanove. Zasad nema evakuacije pacijenata. Policija je po prioritetu otišla u bolnice. Ima mnogo ležećih pacijenata, a kako saznajemo u KBC "Dr Dragiša Mišović" ima ih više od 400, kao i nekoliko desetina pacijenata na respiratorima.

- Upozorenje je stiglo mejlom, odmah su kontradiverzione ekipe i policija opkolile bolnicu. Oni ispituju teren. Problem je što imamo nekoliko raštrkanih zgrada i što ne znamo gde bismo smestili pacijente koji su na respiratorima. Zasad su pacijenti na mestima gde su bili - kaže izvor Telegrafa iz KBC "Dr Dragiša Mišović".

Jedna Beograđanka, koja je dovela majku na odeljenje hitnog prijema na VMA, rekla je za Tanjug da su svi pacijenti, koji nisu teški slučajevi, evakuisani do iza rampe ispred bolnice.

Oko bolnice i u njoj primetne su jedinice MUP-a sa psima tragačima.

Na adresu Vojnomedicinske akademije stigao je pretecji mejl sa porukom o sedam postavljenih eksplozivnih naprava, objavio je Informer.

Kako se navodi, u mejlu anonimnog pošiljaoca piše da je svaki od eksplozivnih uređaja tempiran i da sadrži po kilogram C4 plastičnog eksloziva, kao i da se dve od sedam naprava nalaze u kanti za medicinski otpad, a jedna na drugom spratu najveće beogradske bolnice.

Video: Sastanak Vulina i Ružića zbog dojava o bombama u školama

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Miloš

    18. maj 2022 | 13:09

    Mislim da je vreme da naši vraćaju polako. Neka šalju mejlove zemljama iz kojih dolazi pretnja.

  • ajs

    18. maj 2022 | 13:11

    Radi li ta BIA nešto ili to ima samo na filmu-seriji(Državni službenik)!!!

  • Ljubiša

    18. maj 2022 | 13:22

    Da je Titova OZNA ne bi oni više nikad poslali ni jedno slovo.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA