Zbog rugla u Dalmatinskoj gde je nađen leš nastavnici čitaju obaveštenje deci: "Zabranjen je prilaz tom mestu"

Stanari su nam objasnili da su na ovom mestu nekada bile dve firme, koje su otišle u stečaj, kao i građevinska firma koja je preuzela radove.

  • 0

Pre nedelju dana vatogasci su iz okna lifta napuštene zgrade u Dalmatinskoj ulici izvukli telo muškarca.

Reč je velikoj zgradi bez fasade, prozora i vrata, koja se prostire između ulica Dalmatinska i Vojvode Brane, a koja prema rečima stanovnika pomenute ulice stoji nedovršena već 30 godina.

- Niko ne reaguje, svima smo slali slike i tražili pomoć. Pogledajte, to je deponija. Ovo nije prvi put da se pronađe leš u ovoj zgradi -  rekla je naša sagovornica.

- Unutra je javni klozet, deponija, ima pacova, miševa buba, stalno izbijaju požari. Skupljaju se i narkomani - priča komšinica.

Stanari su nam objasnili da su na ovom mestu nekada bile dve firme, koje su otišle u stečaj, kao i građevinska firma koja je preuzela radove.

No, postoji još jedan problem, a to je da se ruglo nalazi pored OŠ "Ivan Goran Kovačić", pa je gotovo na nekoliko koraka od đaka.

Tim povodom posetili smo Miomira Dragaša, direktora ove obrazovne ustanove i porazgovarali o pomenutom problemu.

- Više puta sam obaveštavao nadležne instutucije, o objektu koji se nalazi pored škole, jer se dešavalo da deca posećuje tu zgradu. Više puta je išla knjiga obveštenja da je strogo zabranjen prilaz i ulaz u taj objekat. Neko postavi ogradu, ali je neko posle i ukloni - rekao je on.

O svemu su obavešteni i roditelji.

- Roditelji su obavešteni, razgovaraju sa decom, mi sa roditeljima imamo sjajnu komunikaciju. Nadam se da će se problem rešiti, jer se plašimo za bezbednost dece - objasnio je direktor.

Šta nam je još rekao i kako izgleda sporna zgrada, pogledajte u videu na početku teksta.

Video: Ovo je zgrada na Zvezdari gde je tokom noći u rupu duboku 10m upao čovek

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA