Gradsko stambeno besplatno postavilo više od 500 rampi za osobe sa invaliditetom

Kao društveno odgovorno, Javno preduzeće "Gradsko stambeno", misiju poslovanja usmerava ka ispunjavanju i prevazilaženju potreba i očekivanja svojih korisnika

  • 0
JP Gradsko stambeno Foto: JP Gradsko stambeno

Među mnogobrojnim projektima koji su poslednjih nekoliko godina pokrenuti u cilju poboljšanja nivoa kvaliteta svakodnevnog života sugrađana, kako u "Stambenom" ističu, posebno su ponosni na "Beograd bez barijera".

Ova akcija je započeta početkom 2015. godine sa ciljem postavljanja rampi za osobe sa invaliditetom svuda gde za to postoje tehničke mogućnosti. Racionalizacijom i reorganizacijom poslovanja, izdvajaju se sredstva koja se usmeravaju na izvođenje radova, a dosadašnji rezultat je više od 500 postavljenih rampi širom grada, koje su postavljane bez ikakve novčane nadoknade od strane stanara.

JP Gradsko stambeno Foto: JP Gradsko stambeno

Kao preduzeće koje posluje poštujući principe društvene odgovornosti, JP "Gradsko stambeno" dobilo je 2017. Nacionalnu nagradu za društveno odgovorno poslovanje koju dodeljuje Privredna komora Srbije (PKS). Ovo je bio samo dodatni podsticaj da se nastavi sa pronalaženjem načina kako bi se projekat nastavio i pojedincima olakšao život a zajednici ukazalo na značaj brige o onima koji ne mogu samostalno da funkcionišu, kaže portparol preduzeća Igor Ćurčić.

Primljene su odlične povratne reakcije ove posebno ugrožene grupe sugrađana, ali i stanara uopšte, i iste su bile pokazatelj da je preduzeće na dobrom putu. Rampe nisu od koristi samo osobama sa invaliditetom, već i majkama sa malom decom, kao i starijim sugrađanima koji se otežano kreću.

Interesovanje stanara je od samog početka akcije ogromno, a stručne službe se trude da u što kraćem roku izađu na teren, kako bi bilo ispitano da li na osnovu Pravilnika o tehničkim standardima planiranja, projektovanja i izgradnje objekata postoje objektivni uslovi da se rampa postavi tako da nikoga ne ugrožava, odnosno da bude bezbedna a ujedno i u skladu sa svim važećim zakonskim propisima, zaključuje Đurčić.

JP Gradsko stambeno Foto: JP Gradsko stambeno

U projekat je do sada uloženo oko 100 miliona dinara a do kraja ove godine u planu je postavljanje još 50 rampi. Iako je odavno premašen početni cilj da bude postavljeno 100 rampi, u ovom preduzeću poručuju da su sa više od 500 postavljenih rampi zadovoljni, ali i da nastavljaju da rade kako bi Beograd jednoga dana zaista bio grad bez barijera.

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA