Tašmajdan, raj za kupače, iznenadiće mališane: Dečji bazen je obnovljen i duplo veći, tu je i kutak za bebe

Na ovom bazenu površine 1.100 kvadrata može da prisustvuje čak i 2.500 ljudi.D ečji bazen ima 220 kvadrata

  • 0

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić posetio je danas sveže rekonstruisani dečji bazen na Tašmajdanu, i istovremeno najavio novu sezonu rada otvorenog bazena pod čuvenom beogradskom stenom.

- Evo nas ovde, na čuvenom Tašmajdanu, našem najstarijem, najpopularnijem i najbolje uređenom bazenu. I spremamo se za letnju sezonu - kazao je Vesić koji je bazene obišao zajedno sa direktorom SRC Milanom Novovićem i sekretarkom za sport Draganom Belojević.

Vesić je podsetio da je pre dve godine rekonstruisan veliki bazen i kazao da je tempratura vode u njemu 25 stepeni.+

- Sećate se kad sam prošli put pio vodu na Banjici. Mogu i sada pošto je ovo zaista kvalitetna voda i super je. Tako da vas pozivam da dođete i da uživate - kazao je Vesić.

Na ovom bazenu površine 1.100 kvadrata može da prisustvuje čak i 2.500 ljudi.

- Ono što je novo na ovom bazenu je Dečji bazen. Završen je juče. Urađena je kompletna rekonstrukija novog dečjeg bazena. Ranije je imao površinu 110 kvadrata, sada je njegova površina 220 kvadrata. Urađene su dve dubine, 60 centimetara i 110 centimetara - kazao je Vesić.

Novina koja do sada nije viđena na Tašmajdanu jeste bazen za bebe.

- Dubina je 30 centimetara i ima posebno grejanu vodu. Kada bebe dođu sa mamama i tatama ovde imaju svoj kutak. To je naš Tašmajdan, poslednjih nekoliko godina potpuno smo ga uredili - istakao je Vesić.

- Uspeli smo da podignemo ovaj sportski centar, koji nije bio u tako dobrom stanju i on je sada za primer kako mogu da rade sportski centri - zaključio je zamenik gradonačelnika.

Video: Saveti za bezbednost u i pored vode: Dete može da se udavi za manje od 30 sekundi

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA