≫ 

Učenici i migranti iz Obrenovca zajedničkim snagama čiste grad: "Želimo da se osećaju prihvaćeno"

Ovo nije prvi put da Tehnička škola sarađuje sa Migrantskim centrom u Obrenovcu

  • 0
migranti, Obrenovac Foto: Printskrin/RTV Mag

Polaznici ekološke sekcije Tehničke škole i migranti koji su smešteni u Obrenovcu proveli su dan zajedno. U akciji koja za cilj ima inkluziju i pomoć migrantima očistili su deo kanalske mreže u naselju Dudovi.

- Ovo je dobra, humana akcija. Želim da radim sa njima jer ovde živim, želim da ostanem, radimo i stvaramo zajedno - kaže jedan od učesnika akcije i stanovnik migrantskog kampa za RTV Mag.

- Danas smo ovde kako bismo pokazali kako možemo da radimo sa migrantima i da želimo zajedničkim snagama očistimo naš grad - dodaje jedan učenik.

Kako objašnjava jedan učenica Tehničke škole, njima su ovakve akcije omiljena školska aktivnost.

- Trudimo se da postignemo što više možemo, a ovim zajedničkim radom želimo prvo da steknemo jedno lepo druženje i lepu uspomenu, kao i da pružimo priliku nekom da se oseća prihvaćeno, da i oni zavole ovaj grad koliko i mi - rekla je.

Inače, ovo nije prvi put da Tehnička škola sarađuje sa Migrantskim centrom u Obrenovcu.

- Naša škola se uvek odazove ovakvim akcijama. Cilj nam je da zajedničkim radom doprinesemo uređenju životne sredine i ujedno, kroz radne navike i međusobnu saradnju, srdačno dočekamo migrante i pokažemo im da je važdo da čuvamo zajednicu, kao i da podignemo ekološku svest na viši nivo - navela je nastavnica biologije u Tehničkoj školi.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA