≫ 

"Građani imaju svog policajca u kvartu, on je tu da zna sve"

Ministar je istakao da ne postoji mali i veliki kriminal

  • 6
Zmajevo ubistvo, policija policijski uviđaj policajac Foto: Milena Đorđević

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin izjavio je danas da je Beograd bezbedan grad, da statistika pokazuje da je kriminal u opadanju, ali da će on biti zadovoljan kada se svaki građanin bude bezbedno osećao, te da zahteva od svakog načelnika policijske uprave da se posveti borbi protiv uličnog kriminala jer pogađa običnog čoveka.

- Građani imaju svog policajca u kvartu, koji tačno zna sve. On je tu svakog dana. On će dočekati penziju tu, radeći sa vama, živeći sa vama, sa vašom porodicom, neko kome možete uvek da se obratite. On je nama važan i obaveštajno, jer zna šta se dešava, jer to mu je posao, da se kreće, a i sa druge strane nam je posebno važan jer građani mogu da imaju poverenje u njega, mogu da mu se obrate i traže pomoć - objasnio je ministar Vulin.

On istakao da ne postoji mali i veliki kriminal.

- Nema malog i velikog kriminala, nema krupnog i sitnog. Ima ko će da se bori sa Belivukom i Miljkovićem, to je posao UKP-a, to je posao SBPOK-a, ima ko će da ih hapsi, tu je Žandarmerija, tu je SAJ. Ali vi, ti načelniče policijske uprave, moraš da se izboriš sa tim da nema džeparenja, da nema sitnih dilera koji se okupljaju oko škole, da nema nasilja u školama, to je vaš posao - poručio je ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin za medije.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pera detlic

    23. jul 2022 | 22:58

    Pa Evo jedan primer. Na aerodromu pred 4-5 dana upitam policajca za malu informaciju. Drski odgovor i nikakva pomoc. Nemoze jedan policajac ili nacelnik da bude samo politicki podoban da bi radio taj posao. Neverujem u tu pricu jer i sam ministar nije cvecka.

  • Bucamfli

    24. jul 2022 | 03:28

    Kad ministar bude prvo uhapsio samog sebe i pola svojih kolega ministara, možda nam i krene! Ma da ne verujem da će i onda...

  • Goga

    24. jul 2022 | 11:30

    Ko više veruje pilicajcu, ja ne.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA