Dani evropske baštine na Voždovcu: Bogat program, posetioci će moći da se upoznaju i sa avalskim rudnikom

Dani evropske baštine, koji se održavaju svakog septembra, deo su velike evropske manifestacije kojom se predstavlja nasleđe kao zajednička baština evropskih naroda

  • 0
Dani evropske baštine, Vlada Srbije Foto: Tanjug/Rade Prelić

Manifestacija Dani evropske baštine ove godine je obeležena temom "Održivo nasleđe" u okviru koje je Opština Voždovac pripremila raznovrsne događaje i poziva građane da isprate ovogodišnji program.

Posetioci će imati priliku da obiđu rudnik „Crveni breg“ i da se upoznaju sa bogatom rudarskom prošlošću Avale i okoline, da posete manastir Presvete Bogorodice Trojeručice i Crkvu Svete Trojice u Ripnju, Crkvu Svete Marije Magdaline u Belom potoku, kao i veštačko jezero Bela reka.

Tradicionalno, biće organizovan odlazak u rodnu kuću vojvode Stepe Stepanovića, Muzej knjige i putovanja ADLIGAT, obilazak Avalskog tornja i crkve-brvnare i koncert KUD-ova na letnjoj pozornici u podnožju tornja i drugi programi.

Voždovac Foto: Opština Voždovac

Manifestacija će na Voždovcu započeti koncertom električnog gudačkog kvarteta "Dinamika music" u petak, 16. septembar, sa početkom u 20.00 časova, na platou ispred zgrade GO Voždovac, Ustanička 53.

Električni gudački kvartet će izvesti svoj koncertni projekat "Viva LA vida" koji obuhvata dela Mocarta, Betovena, Rosinija, Supea kao i najpoznatije filmske hitove i etno-bisere.

Dani evropske baštine, koji se održavaju svakog septembra, deo su velike evropske manifestacije kojom se predstavlja nasleđe kao zajednička baština evropskih naroda.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA