≫ 

Mladić pratio decu na putu od autobusa do škole u Beogradu, pričao im čudne stvari, ušao je i u hol

U školi su odmah su pozvali policiju

  • 5
Sumnjiv muskarac, manijak, devojcice, skola Foto ilustracija: Telegraf/Shutterstock

U Osnovnoj školi "Đura Daničić" u naselju Braće Jerković dogodio se incident u kome je nepoznat muškarac, verovatno maloletnik, pratio i obraćao se učenicima, ali nije bilo opasnosti po decu, jer je MUP odmah proverio situaciju na terenu.

On je pratio učenike nakon izlaska iz autobusa, na njihovom putu do škole, sve do ulaska u hol, a potom im je dobacivao.

- To se dogodilo preključe. On je pratio učenike, ušao je u zgradu škole i čudno se ponašao. Sumnjamo da je bio pod dejstvom narkotika. Školsko osoblje ga je odmah primetilo i izbacilo iz škole - kažu iz ove škole za Telegraf.rs.

Oni  kažu da su odmah pozvali policiju, kao i da je ovo prvi incident u tekućoj školskoj godini.

- Ovo je prvi incident od početka školske godine. Znate kako, problem je u tome što mi nemamo školskog policajca, ali ni obezbeđenje. Kada počinje školska godina, roditelji se organizuju i unajme školsko obezbeđenje, ali ubrzo, već u oktobru oni prestaju da plaćaju i obezbeđenje nam otkazuje usluge. Da li oni prestaju da plaćaju iz materijalnih razloga, da li jer imaju zahteve koje obezbeđenje ne može da pruži, ja ne znam, ali smatram da nam je neophodna bezbednost - kažu iz ove ustanove.

MUP: Bezbednost dece nije ugrožena

- Nema ugrožavanja bezbednosti kod OŠ "Đura Daničić" na Voždovcu - saznajemo iz MUP.

- Policijska patrola iz policijske stanice Voždovac je 19. oktobra reagovala na poziv direktorke OŠ "Đura Daničić", koja je prijavila da se u neposrednoj blizini škole nalazi potencijalno sumnjiva osoba. Patrola je odmah izašla na lice mesta, obišla širu zonu škole i nije zatekla ni jednu sumnjivu osobu. Takođe, utvrđeno je da niko od učenika ili građana nije prijavio policiji ugroženost i bilo koje krivično delo u okolini škole. Policijska stanica Voždovac će u narednom periodu, u saradnji sa odgovornim licima škole, kroz redovnu delatnost, preduzeti pojačane mere bezbednosne zaštite, u cilju sprečavanja događaja sa elementima nasilja.

Video: Manijak prati i napada decu u Južnom bulevaru: Roditelji uznemireni

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 🤷

    21. oktobar 2022 | 16:41

    Posto je na drustvenim mrezama bila slika, isti taj mladic je i u Borci radio istu stvar. Pratio je devojcicu , nazivao drugim imenom, kada joj je dosao otac bacao se na kola i svasta pricao. Otisli su u policiju i prijavili ali ocigledno "ne mogu nista da urade "

  • Azra

    21. oktobar 2022 | 17:58

    Za obezbedivanje dece po školama nema policajaca ali zato kada treba da se bije narod ima ih sasvim dovoljno. Sramota.

  • Koja

    21. oktobar 2022 | 16:48

    Policija na ulicu, samo njihovo prisustvo uliva ljudima sigurnost a potencijalnog kriminalca, manijaka itd.odbija!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA