Dobrici iz Vrčina oduzimaju ulaz u kuću, najavio štrajk glađu sa sinom: Viši sud ga podržao u jednom

Takođe obavestavamo javnost MUP i sve medije da ćemo ja Dobrica Đoric i moj sin Dusan Đoric stupiti u strajk glađu ispred ministarstva pravde i ostati dok se ovaj problem ne reši

  • 0
Dobrica Đorić

Foto: Privatna arhiva

Dobrica Đorić iz Vrčina godinama se trudio da svojoj porodici obezbedi sve što je potrebno za pristojan život. Radio i gradio, a danas, posle 17 godina suđenja, rođeni brat želi da mu oduzme ulaz u kuću u kojoj njegova porodica stanuje 100 godina. Kako kaže, suđenje oko ulaza, bez kog Dobrica ne bi mogao da uđe u svoj dom, traje skoro dve decenije, a pojedini službenici prema njegovom mišljenju ne rade svoj deo posla kako treba, što je potvrdio i Viši sud u Beogradu. 

"Molim vas za pomoć u vezi sa predmetom (broj predmeta sa Višeg suda GŽ br.17418/18). Predmet na Osnovnom sudu je vodila sudija N. J., broj predmeta (R1 287/17). Radi se o fizičkoj deobi placa na kojem živim sa porodicom, ulica Prvog maja br. 6 Vrčin, opština Grocka. Suđenje koje je trajalo punih 17 godina. Navedena od samog početka pristrasno sudi i odugovlači proces", počinje Dobrica za Telegraf.rs.

Velika borba i nepravda koja ga ubija

"Nakon dva sudska veštaka, uvodi trećeg u predmet, pritom ne obrazlažujući zašto ne prihvata mišljenja prethodna dva veštaka i obe presude temelji isključivo na mišljenju veštaka V. A. koji daje nalaz totalno suprotan prethodnim, u trenutku davanja nalaza po kojem se donosi presuda sada i izvršenje ima više krivičnih prijava i samim tim ne može da obavlja vestačenje do okončanja postupka što sudija zanemaruje".

Ulazak na privatan posed bez ikakve najave

"Sudski veštak V. A. nam upada u posed, bez da nas je obavestio o merenju ili se prethodno najavio, radi merenje bez našeg prisustva! Na osnovu tog merenja se donosi presuda i sada pokušavaju izvršenje, za šta je dobio dve krivične prijave. Viši sud nakon mojih žalbi tri puta vraća predmet usled očiglednih propusta sudije (da se usaglase nalazi i mišljenja veštaka, uradi komisijsko vestacenje, Krivična prijava protiv veštaka) što N. J. do presude nije učinila".

Oduzimanje dela dvorišta

"Sud donosi presudu kojom mi oduzima jedini ulaz u dvorište na kojem živi moja porodica preko sto godina, protivničkoj strani dodeljuje 18,70m meni 13,68m i ako se obe strane zalažu za podelu na dve idealne polovine. Priložio sam dokaz sudu (snimak geo zavoda iz 1978god) koji potvrđuje granice placa, međutim sudija to odbacuje. Sigurno vam se ne bih obraćao da nije u pitanju opstanak mene i moje porodice", priča Đorić.

"Takođe posedujem rešenje Višeg suda u Beogradu da sudija N. J. nije dostavila predmet na uvid iako je Viši sud tri puta to od nje zahtevao! Pošto je protiv veštaka u tom slučaju V. A. bila podneta krivična prijava i napravljen niz povreda zakona. Obaveštenje iz suda mi stiže tek nakon presude, da je moja žalba bila osnovana da je navedena izbegavala da Višem sudu dostavi uvid u predmet i time ga dovela u zabludu. Smatram da postoji i elemenata korupcije što bez vase pomoći kao običan građanin ne mogu da dokažem".

Osnovana žalba i prava odluka Višeg suda

"Posedujem niz dokumenata i nalaza koji potvrđuju granice placa. Rešenje sam dobio 14.04.2022. Takođe dobijamo rešenje Višeg suda da je naša žalba na presudu ipak bila osnovana, ali tek nakon presude i kada su uspeli da zatvore slučaj".

U nadi da pravda postoji, Đorić moli za pomoć. Obaveštava javnost, MUP i sve medije da će sa sinom Dušanom stupiti u štrajk glađu ispred Ministarstva pravde i ostati dok se ovaj problem ne reši.

"Moram da napomenem da smo pisali i predsedniku i svim institucijama, jer verujemo da će nam pomoći da će pravda pobediti" zaključuje Đorić.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA