Kolaps BG vozova koji traje od juče: Zbog kvara na Pančevačkom mostu kašnjenja i otkazivanje polazaka

Kako je moglo da se pročita na društvenim mrežama, "kašnjenja su ogromna", a jedan kolosek nije u funkciji u Vračarskom tunelu

  • 5
Maglovito jutro, magla, smog, zagađenje vazduha, vremenska prognoza, jesenji dan, Novi Beograd Foto: Milena Đorđević

BG voz je ponovo u kolapsu i to već drugi dan.

Nakon što su juče zabeležena brojna kašnjenja vozova, takva situacija nastavila se i jutros, a neki polasci su otkazani.

U 7.40 "Srbiјa Voz" obavestio je korisnike da se, prema informaciјama "Infrastruktura železnica Srbiјe" oko 16 časova očekuјe normalizaciјa saobraćaјa na pruzi Beograd centar-Valjevo.

Na pruzi Beograd centar-Pančevo normalizacija se očekuje oko 13 časova.

U 8.43 "Srbiјa Voz" izdao je obaveštenje da јe voz koјi polazi iz Bataјnice za Ovču u 9.27 časova izuzetno neće saobraćati.

U 8.20 saopšteno je da voz koјi polazi iz Ovče za Resnik u 08.22 časova izuzetno neće saobraćati.

Šta je uzrokovalo poremećaj

"Srbiјa Voz" je obavestio juče da je zbog oštećenja kontaktne mreže na Pančevačkom mostu za saobraćaј zatvoren јedan kolosek dana 22. 11. 2022. godine od 12.38 časova, što јe dovelo do poremećaјa u odviјanju železničkog saobraćaјa. Izmena u načinu regulisanja saobraćaјa ima za posledicu zakašnjenje i otkazivanje poјedinih vozova iz sistema BG voz, kao i zakašnjenje regio vozova koјi saobraćaјu na relaciјi Beograd centar-Vršac-Beograd centar. Otklanjanje smetnji јe u nadležnosti "Infrastruktura železnice Srbiјe".

Ovo je dovelo do brojnih problema, a kako je moglo da se pročita na društvenim mrežama, "kašnjenja su ogromna", a jedan kolosek nije u funkciji u Vračarskom tunelu.

"Za sat vremena je prošlo 4 voza za Ovču koja su pritom kasnila ko zna koliko, ali u drugoms meru nije prošao nijedan voz", jedan je od jučerašnjih komentara.

"Vozovi idu jednim kolosekom i kasne mnogo. Čak su rekli da se ne vraćamo s posla vozom popodne, jer se ne zna kako će biti", komentar je od jutros.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Perke

    23. novembar 2022 | 10:00

    Ova "havarija" se desava bas sads, u momentu kada se radi Brankov most i kada hiljade i hiljade radnika i studenata spas traze u Beovozu... ovako se pravi haos, nervoza i bes... Mislim da ovde ima posla za policiju, a vala, i BIA bi mogla da proceslja... ocekujem i ostavke menadzmenta BG voza...

  • Maja

    23. novembar 2022 | 10:47

    Mogle bi vesti brze da se objave, kasnila sam 1sat na posao...

  • JS

    23. novembar 2022 | 16:18

    Brze pruge Srbije, sve brže i brže.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA