≫ 

Dule je maskota stambene zgrade na Voždovcu: Spava ispred vrata, urolan u ćebe ima i svoju policu za hranu

Duleta su stanari udomili, on spava u hodniku i umotan je u ćebe

  • 3
Psi, Beograd, Dule pas, Voždovac, Banovo Brdo Foto: Telegraf.rs

Veoma niske temperature poslednjih dana, osetili su svi građani koji se obuku slojeviti, ali kako je psima na ulici, retko ko zna. Upravo takav jedan pas, zvani Dule postao je stanovnik jedne zgrade na Voždovcu.

Duleta su stanari udomili, on spava u hodinu i umotan je u ćebe. Na samom izlazu iz zgrade, Dule ima policu na kojoj stoji njegova hrana.

- Dule je naš pas, a pre svega baka Zlatin ona ga godinama čuva, svi ga hrane i vole, jako je star i umiljat. On je naša maskota - kaže nam kroz osmeh jedan od stanara.

Da Dule nije usamljeni slučaj, i da još ima dobrih ljudi, pokazali su i radnici jednog butika na Banovom Brdu koji su psa smestili u prodavnicu. 

Psi, Beograd, Dule pas, Voždovac, Banovo Brdo Foto: Telegraf.rs

- Tokom leta on je napolju, ima vodu i hranu, a tokom zime je unutra. Ima sve, hranu, vodu, smeštaj i puno ljubavi - kaže radnica iz susednog lokala, koja apeluje na sve da brinu o životinjama.

Ovim putem i mi koristimo priliku da apelujemno na sve građane koji su u mogućnosti da pomognu životinjama. Niske temperature po njih mogu biti kobne, a malo pažnje koju možemo da im damo i pomognemo im kada je najteže - taj osećaj, nema cenu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Beki

    19. decembar 2022 | 20:09

    Na žalost i čovek kod Franša se pati na betonu. Prošlu celu zimu je na betonu spavao, tako sada i ovu zimu. Zar nema neka služba, insitucija, da mu pomogne?

  • Dzesika

    19. decembar 2022 | 22:53

    Još ima humanih i dobrih ljudi. Dubok naklon.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA