≫ 

Ruskinja se porodila u Beogradu i sve vreme je u šoku zbog ponašanja lekara: "Rodiću i drugo dete ovde"

Žene su u jednoj telegram grupi delile svoja iskustva iz Rusije, a jedna od njih je navela i da su njenoj sestri lekari rekli da abortira jer dete ima Daunov sindrom, a ono je rođeno potpuno zdravo

  • 24
Ruskinja porođaj u Srbiji Foto: Shutterstock, Telegram

U Telegram grupi koja okuplja Ruskinje i Ukrajinke u Beogradu objavljena je priča jedne porodilje koja je dete rodila u GAK Narodni front i za osoblje ima samo reči hvale jer je, kako je rekla, situacija u porodilištima u Rusiji veoma loša.

U diskusiji su sagovornice došle do zaključka da im je porođaj u Srbiji došao kao lek.

- U Rusiji lekari nisu mogli pravilno da broje do 30 i usporili su razvoj fetusa. Grdili su me zbog težine i poslali u bolnicu. Nameću vam da se stidite zbog svoje težine u trudnoći, zbog odluke za abortus, kada premladi ostanete u drugom stanju, ukoliko niste u bračnoj zajednici. Spisak je beskonačan. Ne postoji stanje žene za koje ginekolog neće da joj zameri - napisala je jedna Ruskinja.

Druga je dodala da je u Rusiji njenom detetu dijagnostikovan Patauov sindrom i da ultrazvuk često nije dobar. U Beogradu je, kako je rekla, ultrazvuk bio sasvim u redu. Kako je objasnila, lekari u Srbiji sa snimka uopšte nisu mogli da shvate kakvu su joj dijagnozu ruski lekari dali.

- Kod prvog deteta mi je dijagnostikovan Daunov sindrom u 20. nedelji. Ponovnom analizom se ispostavilo da je medicinska sestra unela pogrešan broj - istakla je žena koja je govorila o tome da ginekolozi kritikuju trudnice zbog fizičkog izgleda.

Još jedna žena, upisana kao Jelinek, navela je da to u Rusiji nije retko, te da su njenu sestru savetovali da uradi abortus, a da je ona "rodila lepog, zdravog dečaka".

Želi da i drugo dete dobije u Srbiji

Ruskinja koja je opisala kako ginekolozi vređaju trudnice u Rusiji, ispričala je svoje iskustvo u Beogradu.

- Došli smo u Beograd početkom marta. Bili smo u šoku zbog rata, zatvaranja muževljeve firme, zbog perspektive budućnosti. Odlazak nam je delovao kao najbolje rešenje. Takođe, u Rusiji sam imala veoma neprijatno iskustvo vođenja trudnoće i nimalo nisam verovala ruskim lekarima. Kada sam došla ovde, shvatila sam da je moje nepoverenje bilo potpuno opravdano - istakla je.

Na pitanje kakav je odnos prema trudnicama u Srbiji, Ruskinja je rekla da "ovde sa radošću ide kod ginekologa".

- Izuzetno je spokojno i humano. Ovde kod ginekologa idem sa radošću. U porodilištu mi se dopao boravak, pred porođaj je bilo predivno. Sestre su mi govorile "dušo, pažljivo, idi polako, lezi, doneću ti čaj". Skoro da sam zaplakala od takve topline. Iskreno, posle ovoga sam drugačije počela da gledam na život i rešili smo da drugo dete dobijemo baš ovde - dodala je.

Na pitanje gde je išla na porođaj i koliko ga je platila, Ruskinja je odgovorila da se porodila u Narodnom frontu, potpuno besplatno.

- Tada, pritom, nisam imala ni sređene papire - boravak i RFZO osiguranje. Doktori su održali konzilijum i vodili su me kao hitan slučaj - objasnila je.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lutak

    2. januar 2023 | 13:27

    Ma da bre...Prema strancima super..a nas ko ....... Ionako nas je previše...

  • Ma kako da ne

    2. januar 2023 | 14:18

    Pitaj nase zene iz Srbije sta ceti reci.

  • G

    2. januar 2023 | 15:54

    U našem narodu ima taj faktor gostoprimstva prema strancima. Da se pokažu u boljem svetlu. I to u svim segmentima, od restorana do bolnice. A kakva je usluga, gostoprimstvo i ljubaznost, znaju Srpkinje koje su se porađale. Normalno one koje nisu plaćale mitom koruptivne ginekologe i sestre. A tako je u svim ostalim segmentima zdravstva.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA