Bogojavljenje u Zemunu prilika da se upišete u bazu matičnih ćelija: Možete biti jedina nada za Ivanov život

Donori mogu biti svi građani od 18 do 45 godina

  • 0
Bogojavljenje matične ćelije Foto: Nikola Anđić / Shutterstock

Za Ivana Spasojevića (34) ili nekog drugog ko je teško bolestan baš vi možete da budete jedini spas i poslednja nada za pobedu života. Ali, to ne znate dok ne učinite jedan korak koji traje svega nekoliko minuta - date krv i upišete se u nacionalnu bazu matičnih ćelija.

Prilika za to biće Bogojavljenje u Zemunu. Tokom plivanja za Časni krst i nakon ove manifestacije, koja će prekosutra okupiti veliki broj Beograđana, prikupljaće se krv za analizu u OŠ "Lazar Savatić". To nije akcija dobrovoljnog davalašatva krvi i potreban je samo mali uzorak. Naravno, potrebna je i vaša spremnost da nekome bez i jednog dinara spasete život, darujući svoje spasonosne matične ćelije koje su odgovarajuće samo za mali broj ljudi.

"Gradska opština Zemun kao jedan od organizatora i pokrovitelj manifestacije svetkovanja Bogojavljenja u Zemunu ovoga puta 19. januara sprovešće humanitarnu akciju za 34-godišnjeg Ivana Spasojevića kako bi se povećala baza donatora matičnih ćelija. U prostorijama OŠ "Lazar Savatić", u periodu od 11 do 17 časova, svi ljudi velikog srca moći će da daju uzorak krvi i na taj način postanu deo veoma značajnog nacionalnog registra davalaca matičnih ćelija", navodi se u saopštenju opštine Zemun.

"Donori mogu biti svi građani od 18 do 45 godina koji su dobrog opšteg zdravstvenog stanja. Sve što je potrebno je da se izdvoji pet minuta koje spašavaju život Ivanu, ali i svima kojima su u lečenju neophodne matične ćelije", dodaju u opštini.

Video: Dvogodišnji Nikola se bori protiv strašnog neprijatelja: Nada za boje sutra se nalazi u Turskoj

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA