Humana akcija u zemunskoj školi: Na Bogojavljenje upisano u registar 60 donora matičnih ćelija koštane srži

Procedura je jednostavna, neophodno je popuniti formualr sa svojim ličnim podacima, a onda ulazite u posebnu prostoriju za dalju proveru

  • 0

U zemunskoj Osnovnoj školi "Lazar Savatić" na Bogojavljenje je organizovana humanitarna akcija "Osloni se na mene" u kojoj su svi zainteresovani građani imali mogućnost da doniraju krv i matične ćelije. Odziv građana je bio odičan i samo u toku današnjeg dana do 14 sati kada smo posetili ovu školu, registrovano je šezdeset dobrovoljnih davalaca matičnih ćelija koštane srži, kao i trideset davalaca krvi.

Lica nasmejanih ljudi, punih dobrote, ali i osećaja brige, rešili su da obiđu ovu školu. Procedura je jednostavna, neophodno je popuniti formular sa svojim ličnim podacima, a onda ulazite u posebnu prostoriju za dalju proveru.

"Povodom velikog praznika Bogojavljenja i plivanja za Časni krst, organizovana je akcija dobrovoljnog davanja krvi i istovremeni upis u nacionalni registar matičnih ćelija", kazala je za Telegraf.rs primarijus dr. Vesna Libek, načelnica službe transfuziologije KBC Zemun.

- Ovom prilikom se zahvaljujem na saradnji i Registru davalaca matične ćelije hematopoeze Srbije sa kojima sarađujemo u ovoj humanoj akciji. Takođe, napominjem da se davaoci mogu upisati svaki dan u Službi transfuziologije KBC Zemun, tako i u Institutu za transfuziju krvi "Sveti Sava" - kaže Vesna Libek.

Video: U Zemunu zagrmelo Oj, Kosovo, Kosovo uz upaljene baklje, a onda su uskočili u vodu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA