Otvara se novi Dečiji dispanzer u Malom Mokrom Lugu

To će značajno unaprediti zdravstvenu zaštitu najmlađe populacije u zdravstvenoj stanici Mali Mokri Lug

  • 0
Limfne žlezde, vrat, doktor, deca Foto: Shutterstock

Ministarka zdravlja prof. dr Danica Grujičić, direktorka misije Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) u Srbiji Bruk Ajšam i stalni predstavnik Programa Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) u Srbiji Jakup Beriš obići će zajedno sa v.d. direktorkom Doma zdravlja "Zvezdara" dr Aleksandrom Mitrović novi dečiji dispanzer u zdravstvenoj stanici Mali Mokri Lug, koji je opremljen zahvaljujući donaciji američkog naroda.

Donacija je omogućila kompletno opremanje dispanzera medicinskom opremom neophodnom za sveobuhvatne zdravstvene preglede, uključujući preventivne preglede i vakcinaciju, priborom za male hirurške intervencije i nameštajem. To će značajno unaprediti zdravstvenu zaštitu najmlađe populacije u ovoj lokalnoj zajednici.

Ova donacija je deo projekta "Zajedno protiv COVID-a", koji finansira Američka agencija za međunarodni razvoj (USAID), a sprovodi UNDP. Ova inicijativa se realizuje u partnerstvu sa Vladom Srbije, koja je kao prioritet za podršku odredila investicije za jačanje zdravstvenih i istraživačkih ustanova.

Video: Haos u Domu zdravlja Zemunu u Šilerovoj: Svađa penzionera zbog redova za vakcinaciju

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA