Vreme čitanja: oko 1 min.

Mališani pomažu da Zvezdara bude zelenija: Danas se sadi 60 jela, akcija počinje u vrtiću "Zmajčić"

Vreme čitanja: oko 1 min.

U 2021. i 2022. godini na Zvezdari su održane dve akcije pošumljavanja tokom kojih je zasađeno oko 800 sadnica različitog drveća

  • 0

Gradska opština Zvezdara danas će zasaditi 60 sadnica jele na tri lokacije na teritoriji opštine na kojima je postojala potreba za ozelenjavanjem površina zahvaljujući donaciji odgovornih kompanija.

"Prva od tri lokacije na kojoj će biti zasađeno 20 sadnica je vrtić 'Zmajčić', gde će deca pomoći da se zasade četinari koji će krasiti dvorište ove ustanove koja smešta najmlađe Zvezdarce. Nakon toga, po 20 sadnica biće zasađeno i u dvorištu Doma zdravlja Mirijevo kao i na prostoru teretane na otvorenom Mirijevo koja se nalazi u neposrednoj blizini Osnovne škole 'Pavle Savić' koja je poslednja lokacija”, rekao je za Tanjug predsednik Gradske opštine Zvezdara Vladan Jeremić.

Prema njegovim rečima, u Akcionom planu razvoja zaštite životne sredine Gradske opštine Zvezdara, a uz podršku Sekretarijata za zaštitu životne sredine i Ministarstva životne sredine, pored zaštite i uređenja Stepinog gaja i pošumljavanja teritorija u javnoj svojini, ove godine planirano je pošumljavanje 1,6 hektara na teritoriji opštine Zvezdara.

"U 2021. i 2022. godini na Zvezdari su održane dve akcije pošumljavanja tokom kojih je zasađeno oko 800 sadnica različitog drveća. Ovo je nastavak divne akcije koju smo započeli prošle godine u saradnji sa GO Zvezdara i Sekreterijatom za obrazovanje i dečiju zaštitu 'Uredimo dvorišta vrtića zajedno'. Značajno je da nam deca u najranijem uzrastu razvijaju svet o ekologiji i životnoj sredini", rekla je za Tanjug Milica Pavlović, direktorka Predškolske ustanove Zvezdara.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA