OTKRIVAMO: Desničarske "trojke" patroliraće Beogradom 6. oktobra u potrazi za homoseksualcima!

Desničari će 6. oktobra u organizovanim grupama patrolirati glavnim gradom u nameri da po svaku cenu spreče performans koji su najavili organizatori zabranjene "Parade ponosa"

  • 6

FRKA U NAJAVI! Desničarske organizacije među kojima su "Naši", SNP 1389, te zabranjeni "Obraz", 6. će oktobra u organizovanim grupama od po tri-četiri čoveka patrolirati glavnim gradom kako bi sprečili pojavljivanje nekog od pripadnika LGBT organizacije na ulicama Beograda, saznaje Telegraf.

Nakon što su organizatori "Prajda 2012" najavili da će "Parada ponosa" ipak biti održana pod nazivom "Između četiri zida II" uprkos odluci premijera Srbije i ministra policije Ivice Dačića da zabrani sve skupove, organizovali su se i desničari, koji za taj dan planiraju pravi pravcati "lov na ljude".

Naime, kako Telegraf saznaje, neke desničarske organizacije se spremaju da 6. oktobra patroliraju ulicama glavnog grada ne bi li po svaku cenu sprečili da pripadnici gej pokreta održe najavljeni performans.

- Više naših grupa od tri do četiri čoveka patroliraće gradom i biće spremne da reaguju na svaku provokaciju i pojavljivanje gejeva na ulicama. Ukoliko se oni, uprkos zabrani pojave i paradiraju, tu ćemo biti i mi - kaže naš sagovornik iz jedne desničarske organizacije.

Ivan Ivanović iz pokreta "Naši" kaže za Telegraf da je cilj organizacije bio da se LGBT pokret promoviše u četiri zida, a ne na ulicama.

- Naš je cilj bio da ih smestimo u četiri zida da tamo promovišu svoje bolesti, a sve dok je tako, dobro je. "Naši" prate razvoj situacije, a ukoliko oni posle njihove žurke izađu na ulice i pokušaju da izvedu nekakav performans, mi ćemo odmah reagovati - kaže on, ne preciziravši do kraja šta podrazumevaju pod "reakcijom".

Ivanović dodaje da postoji čitav lanac ljudi koji prati sva dešavanja u vezi sa "tom nakaradnom manifestacijom" koji će reagovati po zadatku.

- Lično ne verujem da će se oni usuditi na takav vid provokacije, ali za svaki slučaj mi ćemo biti u pripravnosti - kaže glasnogovornik pokreta "Naši".

ORGANIZATORI PRAJDA: PARADE ĆE IPAK BITI!

S druge strane, jedan od organizatora "Parade ponosa" Boban Stojanović tvrdi da će se 6. oktobra "Prajd 2012", ipak, održati.

- Odlučili smo da se u subotu u 10 sati okupimo u "Media centru" i da održimo skup koji će nositi naziv "Između četiri zida II", pošto smo i prošle godine zbog zabrane šetnje organizovali isti skup. U planu je da priredimo i performans, a naši gosti biće predstavnici Evropskog pokreta. Izvesno je da će nam se pridružiti Jelko Kacin - kaže on.

(D. Z.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • micko

    5. oktobar 2012 | 02:24

    taman ce i on da dobije sledovanje,more m..u im bolesnu...ili ovi pederi teraju inat i po svaku cenu zele da isteraju svoje bolesne ideje ili ih neko podrzava,samo iz razloga da ih iskoristi,tako sto ce njima navodno,da pomaze da urade to sto zele a ustvari,ostvaruje svoj cilj-unistava srbiju.

  • boba51

    5. oktobar 2012 | 09:20

    to bre braco Srbi.

  • cowwwwpa

    5. oktobar 2012 | 08:58

    Jbt od ove parade nismo ni primetili da je sve poskupelo, pdv kurac-palac

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA