Vreme čitanja: oko 1 min.

Misterija splava na levoj obali Save, jedan jedini je nasred reke, a ne sme tu biti: Otkrivamo o čemu je reč

Vreme čitanja: oko 1 min.

Razlog za čuđenje je to što je u tom delu reke su svi splavovi uklonjeni 2018. godine i trenutno ne mogu tu da budu postavljeni zbog realizacije projekta Beograd na vodi, koji se nalazi preko puta

  • 4

Poslednjih dana stanovnike Beograda koji su prolazili preko reke Save je zbunilo prisustvo splava koji su videli na levoj obali reke, između Starog savskog mosta i Gazele.

Razlog za čuđenje je to što je u tom delu reke su svi splavovi uklonjeni 2018. godine i trenutno ne mogu tu da budu postavljeni zbog realizacije projekta Beograd na vodi, koji se nalazi preko puta.

Ekipa Telegrafa je izašla na lice mesta kako bi proverila na licu mesta o čemu se radi.

Ono što smo tamo zatekli je splav u prilično lošem stanju, ali nikoga nije bilo na njemu, niti u njegovoj blizini kako bismo proverili o čemu se radi.

Kao što rekosmo, splav je prilično razlupan i ne deluje kao da je postavljen da bude tu, niti da se na njemu trenutno ili je u planu da se obavljaju neki radovi preuređenja i popravke, već kao da je privremeno privezan i da čeka dalji transport.

Inače, u pitanju je splav koji pripada lancu splavova "Cunami", koji se nalaze na Savskom nasipu, preko puta Ade Međice, i koji se iznajmljuju za privatne proslave i žurke.

Takođe, ono što bi svakako trebalo naglasiti jeste da upravo od ovog meseca, prema najavama gradonačelnika Beograda, Aleksandra Šapića, trebalo bi da počne postavljanje splavova sa dozvolom na Savskom keju.

Splavove će na levoj obali Save moći da postave samo oni koji su izlicitirali najveću cenu za zakup lokacija vodnog zemljišta i sa kojima je Grad potpisao ugovore nakon toga krajem januara.

(Telegraf.rs)

Video: Očevidac otkrio detalje nesreće: Prvi snimci splavova koje je oštetio teretni brod

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ssss

    9. april 2023 | 14:02

    Jedina drzava koja za gradjane prvog reda uklanja bucne splavove i gura ih kod ovih sa manjim novcanikom.

  • Aco

    9. april 2023 | 13:50

    Polako ce i drugi, pa treci. Zaklonili reke, 80-ih se uzivalo u pogledu na reku a sada otpad, zakrio pogled i zove se splav. Zakuca dva panela na bure, okupira reku, izbacuju smece u reku direktno. Novac da kupe lokal nemaju, ovo im je najeftinija varijanta, napravise ruglo od grada.

  • Boža zemunac

    9. april 2023 | 13:30

    Ne diraju ga, jer je od neke " face ".

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA