≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Ogromne gužve pred šalterima na Pravnom fakultetu: Studenti trčali kao u stampedu, držali po 10 molbi u rukama

Vreme čitanja: oko 2 min.

Po pravilu svaki student prijavi od tri do pet ispita u ovom ispitnom roku

  • 4
Pravni fakultet u Beogradu, studenti, gužve, prijava ispita, Foto: Privatna arhiva

Pored ozbiljnih ispita, koji nekim studentima Pravnog fakulteta zadaju i glavobolju, dodatnu muku stvara im i prijava ispita, te mnogi navode da moraju da ustanu u 6 ujutru kako bi stali u red za odlaganje, naknadu prijave ispita ili promenu ispitivača, a čak i u tom slučaju neki ne uspeju da završe obaveze.

O tome svedoče i fotografije koje je juče našoj redakciji poslao jedan student, a na kojima se vidi kako se ogromna gužva formirala već u sedam sati ujutru.

Nekoliko desetina nestrpljivih studenata ne samo da su se okupili i blokirali ulazna vrata od prostorije sekretarijata, već nisu ni formirali uredan red kako treba ka ulazu.

Međutim, tu nije bilo kraja problemima. Kada je kazaljka na satu otkucala osam sati ujutru, svi su poput stampeda počeli da jure i da se guraju kroz mala ulazna vrata.

Kada je veći broj studenata ušao u halu, opet se nije uredno formirao red, već su počeli i dalje da se guraju pred šalterima.

Dodatnoj usporenosti pridavalo je po deset, dvadeset molbi za odlaganje i naknadu prijavu ispita koje su studenti predavali za sebe i svoje kolege.

Fakultet: "Imamo i po 30.000 ispita"

"Tačno je da smo ovih dana imali veći broj studenata na fakultetu i da je došlo do gužvi prilikom promena ispitivača i odlaganja ispita. Razloga za to ima nekoliko. Naš Fakultet je prilično brojan u pogledu studenata - ima ih blizu 7.000 aktivnih. Junski ispitni rok je jedan od udarnih rokova tokom godine kada polaže ispite veliki broj studenata.

Po pravilu svaki student prijavi od tri do pet ispita u ovom ispitnom roku. Tako se dođe do broja od 20.000 do 30.000 ispita u jednom ispitnom roku. Pored ovoga pravilo je da naši studenti imaju pravo da biraju ispitivača i termin polaganja ispita. Mi se trudimo da svaki student može da ostvari to svoje pravo. Otuda se stvaraju gužve jer svima želimo da izađemo u susret.

Neophodno je lično prisustvo studenta kako bi, ukoliko nema mesta za željeni termin, student mogao na licu mesta da odabere termin koji mu najviše odgovara ili da odabere drugog profesora kod koga želi da polaže ispit. Napominjem da studenti uopšte ne moraju da menjaju termine i profesore već mogu da izađu prema rasporedu koji su kompjuterski dobili", kazao je za "Telegraf" prof. dr Bojan Milisavljević, prodekan za nastavu na Pravnom fakultetu Univerziteta u Beogradu.

(Telegraf.rs)

Video: Student u čitaonicu Pravnog fakulteta doneo pisaću mašinu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sandokan

    12. maj 2023 | 16:02

    Sto lepo ne prijave ispite preko studentskog servisa? Imali su onlajn nastavu godinu dana, a ne znaju za opciju prijave ispita preko interneta, vec se ponasaju i stvaraju sliku kao da su na Kalinic pijaci.

  • Natasa

    13. maj 2023 | 18:07

    U eri kompjutera i elektronskog poslovanja, nije u redu da studenti stoje u redovima kako bi prijavili ispit. Umesto da za to vreme uce ili odmaraju primorani su da stoje u redovima. Nedopustivo! U zemlji Srbiji je postalo normalno da se čeka u redovima, da li u zdravstvenoj ustanovi, banci, fakultetu,....stoj Srbine i čekaj!

  • Nena

    13. maj 2023 | 09:46

    Čemu biranje ispitivača i biranje termina za ispitivanje? Danas je studentima i đacima sve dozvoljeno. Zato i takvi stručnjaci izlaze sa fakulteta.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA