≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

"Komšija bio zarobljen ispod dasaka, jedva sam ga izvukao": Zbog jednog kabla 7 porodica ostalo bez kuća

Vreme čitanja: oko 2 min.

Od baraka je ostala samo garež, svuda je blato od gašenja požara, a miris paljevine širi se celim naseljem

  • 4

Veliki požar izbio je sinoć ispod Pančevačkog mosta. Kako je Telegraf.rs ranije pisao, na svu sreću povređenih nema, samo su se dve osobe nagutale dima. Ipak, sedmoro dece i njihovi roditelji, bake i deke, ostali su bez krova nad glavom preko noći.

Kako su nam rekli stanari baraka u kojima se vatra razbuktala, trenutno ne znaju gde će i šta će. Vatra se proširila brzinom svetlosti i zahvatila okolne kuće, a jedan od stanovnika ovog kraja smatra da je uzrok plamena kabl na koji je već nekoliko puta upozoravao.

- Mislim da je uzrok kabl koji je bio na konzoli kod komšije stolara jer sam par puta već upozoravao na to. Ipak, svaki put kad to spomenem govorili su mi da sam budala i cigan, a eto sinoć se to i desilo. Varničilo je i valjda su te varnice pale na krov, instalacija je počela da gori. Uhvatilo je krov od stolara i proširilo se na komšije i kod nas. Kad je buknulo plamemen se podigao preko mosta. Ovo kad bude puklo ceo krov će pasti  - objašnjava naš sagovornik u i dodaje da nije siguran kako će provesti ovu noć.

Iako povređenih na svu sreću nema, jedan od njegovih komšija prošao je najgore. Da je se vatra razbuktala sa druge strane, on bi se sigurno ugušio, tvrde stanovnici okolnih baraka.

- Hvala vatrogascima koji su brzo reagovali, gorelo je kao da je bilo kerozina jer mu je tavan bio pun dasaka. Komšija kog sam ja izvlačio napolje je bio zagrađen daskama, nije mogao da izađe. Da je krenula vatra sa druge strane on bi izgoreo. Mi sada nemamo gde da živimo. Držaćemo se večeras svi zajedno, komšija nam je dao jednu prostoriju, tu smo svi nabijeni i deca i odrasli - pojašnjava naš sagovornik.

Čovek iz komšiluka koji je najviše osetio posledice ispričao je za Telegraf.rs da ga je usred noći probudio gust dim, jedva je izašao iz kuće, a sve što poseduje nestalo je u sekundi.

Video: Njemu je izgorela baraka u požaru kod Pančevačkog mosta

- Počelo je oko 2.30 sati ujutru, ja sam spavao, a kod komšije koji drži stolariju krenule su varnice, to je puklo i krenulo je da dimi, ali ja to nisam primetio. Kad sam se probudio cela kuća mi je bila puna crnog dima, svetla nije bilo, pa sam pipao po zidovima da izađem napolje. Svi dokumenti su mi uništeni. Sve je izgorelo od krova do temelja. Ne znam kako ću, sada smo na ulici, a imam troje unučadi. Najbitnije mi je bilo da porodici obezbedim dom, a sada ni to nemamo - pojašnjava naš sagovornik držeći unuče u naručju.

Podsetimo, policija je zbog požara zatvulaz na most iz Ulice Despota Stefana u pravcu ka gradu, a na terenu je bilo 26 vatrogasaca. Od baraka je ostala samo garež, svuda je blato od gašenja požara, a miris paljevine širi se celim naseljem. Od nekadašnjih domova ostale su samo konstrukcije koje deluju kao da bi mogle da se sruše u svakom momentu.

(Telegraf.rs)

Video: Njemu je izgorela baraka u požaru kod Pančevačkog mosta

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mile

    16. maj 2023 | 14:59

    Da li "vlasnici" objekata ispod mosta imaju građevinsku dozvolu? Ko je vlasnik zemljišta? Da li plaćaju porez i ostale troškove? Zašto da i mi ostali ne dođemo u Bg, zauzmemo komad gradskog zemljišta i od kartona napravimo "objekte"?

  • Bane

    16. maj 2023 | 15:19

    Tu je sniman juzni vetar u onom autoservisu

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA