≫ 

Posetili smo azil za pse u Rakovici: Odmah su nam skočili u naručje, direktor Veterine otkriva njihovu sudbinu

 ≫ 

Briga o životinjama je očigledno nešto o čemu se mi kao društvo moramo ozbiljno pobrinuti

Komentari

  • Maja

    3. jun 2023 | 14:05

    Svaka vama cast. To je za pohvalu a za primer mnogim azilima.

  • Persa

    20. maj 2023 | 01:40

    U Kinu ih izvezite a ne da napadaju narod po ulicama kao da zivimo u dzungli goloruki a oni sa ostrim zubima i mnogi veliki i snazni.

  • michel

    20. maj 2023 | 00:08

    Zivim u inustranstvu i volim zivotinje a pogotovu nase najmilje pse bez obzira na rasu zalosno je da mnogi srbi su zlotvori prema ovim zivotinjama koje nam vracaju njihovu ljubav. Ja imam tri psa koji me obozavaju i neprestano ljube i igraju se samnom kako mogu da budem drzak prema njima!!!! Svake godine saljem donaciju asocijaciji BRIZIT BARDO a isto bih poslo i asocijaciji u Srbiji i nadam se da postoji ali nazalost u nasim novinama to nikad nisam video objavljeno!!! Ako postoji asocijacija trebalo bih da reaguje preko nasih vlasti da preduzme drasticne mere protiv tih zlikovaca prema bilo kojoj vrsti zivotinja. Predlazem da oni koji kupuju psa mladunce ili odraslog psa da se naplati u cenu kuceta i obavezna sterilizacija i da moraju da dokumentuju da su sterilizovli svoje ljubimce. U zemlji u kojoj zivim 60 godina nikad nisam video psa lutalicu moja tri psa su sterilizovana i taj dokument od veterinara i obaveznog osiguranja sam poslo u reonsku policiju i opstinu koja mi je izdala pravo sertifikat da mogu da drzim moja tri ljubimca i da sam odgovoran za njihov zivot. Trebalo bih kopirati sta postoji u drugim zemljama pa psi lutalice nece postojati na ulicama gradova i sela.

  • NekoKo

    19. maj 2023 | 23:08

    Zakon protiv onih koji ubijaju, muče i izabcuju životinje na ulicu, mora da bude brutalno surov. Recimo za izbacivanje životinja na ulicu, vlasnike treba drati kaznama od 5000-6000 EUR i to da se skida sa računa automatski. Ako nema onda lepo da mu se podeli na rate, ili da podigne kredit ili oroda kuću, stan, kola ....Za ubijanje i mučenje životinja teba da sleduje višegodišnja robija. Za ubijanje čoveka osim u samoodbrani ili spletom nesrećnih okolnosti, pošto nema smrtne kazne, jedina adekvatna je doživotna i to bukvlano. Bez ovoga džabe azili, sterilizacije, psiholozi, psihijatri, vladine i nevladine organizacije, mediji ...Samo strogo kažnjavanje daje rezultat. Inače kad nekomiznese podatak kako navodno smrtna kazna i tamo gde postoji ne daje rezultat, prećutkuje jednu jako bitnu stvar. Osim što to ni tako kad se uprosti nije tačno jer ima država gde i te kako daje rezultat, prelazi se preko jedne jako bitne činjenice a tiče se broja izvršenja smrtne kazne i informisanja javnosti kad se vrši pogubljenje. Država može da ima smrtnu kaznu u zakonu ali ako se tajmzakon ne aprovodi u praksi ili se sprovodi jako retko onda sigurno neće delovati preventivno. Kada svaki ubica ili silovatelj kome se dokaže delo dobije smrtnu presudu i kada se kazna nakon presude u ekspresnom roku izvrši da vidimo kako neće delovati preventivno. Pri tome nikakve starosne granice isl. za ove dve kategorije ne smeju da postoje. Zlo mora da se iskorenjuje.

  • Paja

    19. maj 2023 | 22:16

    Tamo je jezivo

  • Boom

    19. maj 2023 | 22:01

    Veci psi mogu da se hrane jednom dnevno,obilnijim obrokom,manji psi mogu od dva do 3 puta..ali suvi hleb??? Jedete li vi suvi hleb kao obrok?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA