Vreme čitanja: oko 2 min.

Ada puna kupača, uprkos zabrani: Deca se bacaju u vodu čak i na mestu gde su pre dve nedelje stradali dečaci

Vreme čitanja: oko 2 min.

Na pontonu sa kojeg su skokom dvojica dečaka odvela sebe pravo u smrt i danas su skakala deca koja su, čini se, još mlađa od njih. Zatekli smo i dosta starijih građana sa kojima smo pričali i kod kojih nema prisustva straha.

  • 19

Dve nedelje nakon strašne tragedije na Adi Ciganliji, kada su se utopila dva dečaka i uprkos svim apelima, Ada je danas bila puna kupača, uverila se ekipa Telegrafa.

Naša ekipa je krenula od mesta gde su se nesrećni dečaci utopili i zatekla je baš na tom mestu priličan broj kupača, iako su nadležni naglasili da je u toj zoni zabranjeno kupanje zbog velikih dubina i nepristupačenog terena, što pokazuje i znak koji stoji na samom ulazu u plažu.

Na pontonu sa kojeg su skokom dvojica dečaka odvela sebe pravo u smrt i danas su skakala deca koja su, čini se, još mlađa od njih. Zatekli smo i dosta starijih građana sa kojima smo razgovarali i koji se ne plaše.

"Ne smatram da je voda bezbedna za kupanje, ali ulazim na sopstvenu odgovornost pošto sam plivač i idem do onde dokle mislim da treba", rekla nam je jedna starija gospođa.

Neki misle da nije problem ni u vodi ni u nadležnima, već "u glavama ljudi".

"Za svakoga je voda bezbedna ko ima malo nečega u glavi", naglasio je gospodin ne razmišljajući o tome da od razlike u temperaturi strada najpre - srce.

Ipak, u hladovini ispod drveta naišli smo na gospođu, koja nije htela da se ogluši o upozorenje već je sedela i povremeno se sunačala uživajući u toplom danu.

Grupa devojaka koja je treniralana Adi kazala nam je da postoji informacija da danas ipak može da se kupa.

"Mi smo se danas kupale, rekli su nam da smemo i da je voda oko 25 stepeni što je dozvoljena temperatura. Mislim da ima i znak na plažama, čak su i trenirali u vodi", rekla nam je jedna od njih,

Ipak, mi nismo uspeli da dobijemo potvrdu za to.

Jedan simpatičan bračni par danas je došao da se osveži na poznatom beogradskom kupalištu iako to nije dozvoljeno, ali kažu da su se na to odlučili kada su videli da se trenira u vodi.

"Danas je bio instruktor plivanja koji je čitavo jedno odeljenje mladih dečaka obučavao plivanju i spasavanju. Ja svakako ne idem daleko, samo dokle je ograđeno", rekao je.

Na plažama je bilo i dosta mladih ljudi koji su sa svojim društvom došli da uživaju, ali i da se okupaju, iako su svesni rizika koji preuzimaju, među njima je bilo i dosta roditelja sa decom koji su puštali svoje mališane da se brčkaju u plićaku.

"Kada se kupate na Adi uvek se kupate na sopstvenu odgovornost, svake godine se, nažalost, dešavaju slične tragedije, svako odgovara za sebe", rekao je otac jedne devojčice.

Među posetiocima bili su i stranci iz Rusije, Engleske, Nemačke i Turske... U razgovoru sa njima saznali smo da oni uopšte ne znaju za pravila plaže, osim jedne naše žene koja dugi niz godina živi u Engleskoj.

"Ući ću samo da se pokvasim, neću plivati, dolazim iz Engleske tako da sam svakako navikla na hladniju temperaturu".

(Telegraf.rs)

Video: Do početka sezone ima još 2 meseca, ali su ova 2 momka počeli sa kupanjem na Adi Ciganliji u martu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Gorča

    21. jun 2023 | 18:13

    Ko može da ljudima zabrani da ako žele sami ubiju,dovoljno je upozorenje pa ko kako voli neka izvoli samo bez prinude.

  • Vvv

    21. jun 2023 | 18:34

    Mislim da je jednostavno zabraniti kupanje.Rebnuti po dzepu odrasle kupace i roditelje dece.Videcete da ih nece biti.

  • Saša

    21. jun 2023 | 20:27

    Ako je toplo,valjda je normalno da krene sezona ? Đaci na raspustu,a šta očekujete radikali neobrazovani ,gde će sirota deca? OTVARAJ SEZONU, DAJTE SPASIOCE I ADU U FUNKCIJU DA LI STE BRE NEŠTO SPOSOBNI U BGD DA ZAVRŠITE? BILO ŠTA?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA