Vreme čitanja: oko 2 min.

"Imamo šestoro dece, a hoće da nas isele": Muke stanara zgrade u Beogradu, izvršitelji pokucali na vrata

Vreme čitanja: oko 2 min.

Kako smo saznali na licu mesta, planira se iseljenje 13 porodica koje broje ukupno 60 mališana.

  • 4

Video: Stanovnici stambene zgarde u Južnom bulevaru, suočili su se danas sa izvršiteljima

Iseljenje porodica iz čak 12 stanova u zgradi na Južnom bulevaru koje je trebalo da se održi danas, ipak je odloženo. Ispred sedmospratne stambene zgrade, nalazio se veliki broj ljudi, a razlog je iseljavanje. Prema rečima stanovnika zgrade, niko do skoro nije znao šta se zapravo desilo, i kako im sada, preko noći preti oduzimanje krova nad glavom.

Kako kažu stanovnici ove zgrade, svoje stanove su pošteno platili i osnovali porodice, a sada moraju napolje, ne njihovom greškom, naglašavaju.

- Ja sam jedan od vlasnika i investitora ove zgrade. Tužiteljka S. M. je donela rešenje o popisu stanova kao i zaplenu nekretnina koje se navodno vode na T. L., koja je pravni naslednik firme firme (ime poznato redakciji). Predmet se vodi od 2013. godine kada smo sasvim slučajno saznali da je ta firma falsifikovala naše potpise i lične karte i podigao kredit na osnovu hipoteke u vrednosti od milion i dve stotine hiljada evra. Prevaru smo otkrili kada je došlo u RGZ samo na ime vlasnika jednog, B. S.  Mi smo istog trenutka podigli krivičnu prijavu kako bismo se zaštitili. Postupak se i dan danas vodi i oni sada na osnovu tog duga od milion i dvesta pedeset hiljada evra, žele da naplate preko naše zgrade koja vredi tri miliona. Idemo do kraja, nemamo nameru da se selimo a o ovome danas su nas obavestili pre par dana, najavili dolazak izvršitelja, policije i vate gasaca - priča nam Slobodan Premović.

Kako saznajemo na licu mesta, planira se iseljenje 13 porodica koje broje ukupno 60 mališana.

- Mi smo sa Kosova, prodali smo tamo kuću i kupili ovde dva stana, u jednim živimo mi, nas dvoje i šestoro dece a u stanu pored, roditelji sestra i zet. Neko je otkupio dug od milion i dvesta pedeset hiljada evra, i sada hoće da ga naplati preko nas i to duplo. Izašli smo svi, čekamo ih, ali se seliti nećemo. Sud je sve dokazao, da smo mi kolateralna šteta bankara i falsifikatora - kaže nam porodica Živić koja nam je otvorila vrata svog doma.

Desetine stanovnika je ispred zgrade, izvršitelji su stigli u pratnji policije, a nekolicina stanara je odlučila da uđe u zgradu i spreči izvršitelj da ih usele iz svojih domova.

Kada su se pojavili ispred zgrade, službenik MUP obavestio je građane da su došli u miru i da za sada nema iseljavanja, već da je u pitanju samo izrada zapisnika i rutinske procedure koje će im oduzeti po par minuta vremena, nakon čega su se građani složili da ih prime u svoje stanove i popune zapisnik.

(Telegraf,rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Boža zemunac

    29. jun 2023 | 14:56

    Tuga.Zemlja dembelija.

  • Milentije

    29. jun 2023 | 16:54

    Kosovara sve manje na Kosmetu ali su ih zato puni Beograd i Srbija. I onda se neko pita kako izgubišmo Kosmet. Obično takvi su i najglasniji sa parolama kako trebamo čuvati i vratiti Kosmet a svoju dedovimu rasprodali Šiptarima.

  • misko

    29. jun 2023 | 16:03

    Bg dzungla

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA