≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

"Sve je izgorelo, imamo samo ono što smo nosili na sebi": Mijailovićima je izgoreo stan i potrebna im je pomoć

Vreme čitanja: oko 2 min.

Utočiše su našli kod prijatelja i drugara

  • 2
Požar Voždovac Foto: Privatna arhiva

Aleksandra Mijailović i njena porodica, godinama su kućili svoje porodično gnezdo, a onda se 26. juna  u 10:50 sve pretvorilo u pepeo. Njima, je izgoreo stan, komšije su javile šta se desilo, a na svu sreću, niko nije bio u stanu.

Za Telegraf.rs Aleksandra otkriva detalje, dana koji kako kaže, nikada neće zaboraviti. 

- Mi smo svi hvala Bogu bili napolju, deca su otipšla kod prijatelja, a u utičnici je ostao punjač i bio je uključen frižider. Preko puta zgrade je škola, domar je video da kulja dim i pozvao vatrogasce - počinje Aleksandra.

Nije ni slutila, da će šteta biti totalna, a danima je upozoravala kao da je predosetila. 

- Renovirali smo stan, ali nismo menjali instalacije, stalno sam apelovala na sve da to uradimo, stara je zgrada i to nam je bila prva stavka. Naravno, nismo to učlinili i evo šta se desilo. Mislili smo da je punjač "krivac", ali nije, bio je električar i rekao nam je da je trag od punjača na metar, pa preko celog plafona do razvodne kutije - objašnjava nam Aleksandra.

Kako kaže, stan je nasledila od deke, a kada je Infostan promenila na svoje ime, nije dobila jednu jako bitnu informaciju.

- Deka je plaćao osiguranje, ja sam mislila da se to nastvalja, ali sam se prevarila. Sada su nam rekli da nemamo pravo na osigiranje, i da sve troškove sanacije snosimo sami. Inače, bio je čovek da da vidi kakva je situacija i rekao nam je da nam se ulubio plafon i sada je stan totalno nebezbedan za život - priča nam.

Utočiše su našli kod prijatelja i drugara, kažu, hvala Bogu pa imaju oko sebe ljude koji im pomažu. Sve je izgorelo, šteta je totalna, a za sada imaju, samo ono u čemu su izapli iz stana.

- Nadamo se najboljem, svaka pomoć bi nam značila, znate kako je teško kada u trenu ostanete bez svega - prića Aleksandra.

Ukoliko želite da pomognete porodici Mijailović, to možete učiniti uplatom na tekući račun:

Aleksandra Mijailović 

Tekući račun: 165-000700920993476

340-0001000004662-04

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • KU

    4. jul 2023 | 08:54

    A što nemate osiguranje ako već niste oprezni u stanu,pomoć je mnogo jeftinija ali i dobrovoljna.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA