≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Naša novinarka hrabro "rešila" lopova nasred ulice: Ščepala ga za ruku i otela mu plen

Vreme čitanja: oko 1 min.

Njena brza reakcija i hrabrost da mu priđe urodile su plodom

  • 5

Novinarka Telegrafa Duca Jovanović uspela je u neverovatnom podvigu - da usred Beograda zaustavi lopova koji je bežao s njenim novčanikom i - sačuva svoj imetak.

Filmska scena odigrala se kada je Duca završila smenu i krenula ka svojoj kući, prema Banjici.

"Osetila sam dodir"

"Bila sam na ulici, i osetila sam da me je neko povukao za ranac. Tada sam se okrenula i pogledala oko sebe. Videla sam maloletno dete i jednog muškarca pored. U sledećem trenutku, oni su mene kao pustili da ja prođem, pa ponovo prošli pored mene, a ja sam opet osetila dodir. Okrenem se i vidim da mi je ranac otvoren. Pojurila sam za njim i uhvatila ga za ruku jer sam videla da u ruci drži moj novčanik", priča nam Duca.

Njena brza reakcija i hrabrost da mu priđe urodile su plodom.

"Uhvatila sam ga jako za ruku, zarila mu nokte i rekla da mi vrati novčanik istog momenta, a onda ga je on bacio na pod. Uzela sam novčanik i upalila kameru, počeo je da mi preti i nije se okretao, samo je užurbano nastavio da korača dok sam ga ja snimala. Ovim putem apelujem na sve građane da obrate pažnju i da se ne vode krilaticom 'neće se to meni desiti', tako sam i ja mislila pa se desilo", poručuje vam naša koleginica.

Na snimku koji je načinila vidi se lopov koji beži i skriva svoje lice.

(Telegraf.rs)

Video: Krađa u tržnom centru u Beogradu: Muskarac i žena pelješe u paru

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Распучин

    5. jul 2023 | 22:19

    Браво за новинарку, али имам једну замерку. ,,Под" је појам за затворену просторију, значи да је новчаник могао да баци на земљу (траву) или на улицу, тротоар, само не и на под.

  • XY

    6. jul 2023 | 01:11

    Bravo Duco! Ja sam jednom bila u trsmvaju i osetim da mi se tašna drma, spustim ruku u tašnu i uhvatim nečiju ruku, koja odmah pobežè. Proverim, novčanik na mestu, nije stigla da ga uzme žena koja je stajala pored mene i prebacila šal preko moje tašne i operisala. Drugi put, kad sam , dok sam ulazila u autobus primetila da mi je tašna otvorena i nema novčanika, ugledam momka koji stoji pored mene i hoće da izadje, ja uvučen ruku u njegovu trenerku, donji deo i napipam moj novčanik, brzo uzmem a on još brže pobegne. Jednom isto, kao Duca, pojurim da uzmem novčanik koji mi je izvukao iz tašne ali nisam uspela, pobegao je i odneo dosta para. Još nekoliko puta su me "pošteno" opelješili, bilo je i zlata. Moj savet: Oprez, seku i otimaju tašne i rančeve, kidaju sa vrata lančiće i mindjuše, skidaju prstenje.

  • Јово

    6. jul 2023 | 10:12

    Уз тебе смо Дуцо, реши лопова!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA