Vreme čitanja: oko 1 min.

Besplatne pešačke ture na netaknutom biseru prirode: Organizuje ih Opština Zemun na Velikom ratnom ostrvu

Vreme čitanja: oko 1 min.

Pešačke ture na Velikom ratnom ostrvu održavaće se svake subote u naredna dva meseca

  • 0
Vrućina, Zemunski kej Foto: Nikola Anđić

Gradska opština Zemun najavila je organizovanje besplatnih pešačkih tura na Velikom ratnom ostrvu u Beogradu svake subote u julu i avgustu.

Kako je navedeno u saopštenju te opštine, građani će subotom od 9 do 12 časova biti u prilici da uživaju u upoznavanju zanimljivosti koje pruža Veliko ratno ostrvo kao netaknuti biser prirode.

U pratnji vodiča iz Gradske opštine Zemun, u toku besplatne pešačke eko-šetnje posetioci će moći da upoznaju istorijat ostrva, režime zaštite, raznovrstan biljni i životinjski svet ostrva, ističe se u saopštenju.

Kako se navodi, posebna pažnja biće posvećena autohtonim i ugroženim vrstama, ali i opasnostima koje prete od zagađenja životne sredine, unošenja invazivnih vrsta, preteranog korišćenja i urbanizacije.

Organizatori pešačke ture podsećaju građane da je mesto okupljanja na izlasku sa pontonskog mosta na plaži ''Lido'', od 8.30 do 9 časova. Potrebno je poneti flašicu vode, šešir ili kačket i imati adekvatnu obuću i odeću za boravak u prirodi.

Učesnici eko-tura svoj boravak na ostrvu mogu nastaviti na plaži Lido, gde je obezbeđeno sve što je neophodno za udoban boravak na obali Dunava, navodi se u saopštenju.

Organizatori apeluju na učesnike eko-tura da ne napuštaju grupu i prate instrukcije vodiča, kako bi se izbegli eventualni susreti sa divljim svinjama.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA