Vreme čitanja: oko 2 min.

"Ni nama mladima nije lako, ne može da se diše": Telegraf na užarenom beogradskom asfaltu, u prevozu još gore

Vreme čitanja: oko 2 min.

Kako građani navode, uglavnom su novija vozila opremljenija i imaju klimu, koja je uglavno upaljena, dok su veće poteškoće u starijim vozilima.

  • 7

Danas je jedan od najtoplijih dana u Srbiji, cela zemlja zahvaćena je toplotnim talasom, a u Beogradu je u pojedinim delovima grada izmerena temperatura i preko 40 stepeni. Mnogim građanima je u toku ovakvih dana neophodan prevoz, međutim neretko se dešava da klime u vozilim ne rade što otežava putovanje.

Ekipa Telegrafa izašla je na lice mesta i pitala građane da li češće nailaze ili ne nailaze na rashladne sisteme u GSP-u, te koliko im je teško tokom vožnje u toku vrelih letnjih dana kada nemaju klime.

Jedna od Beograđanka istakla je da se često vozi prevozom, a da mali broj linija koje ona koristi ima klimu.

-  Često koristim prevoz, a teško podnosim vrućinu, ja sam još i operisana, teško je, teško - kazala je.

Kako građani navode, uglavnom su novija vozila opremljenija i imaju klimu, koja je uglavno upaljena, dok su veće poteškoće u starijim vozilima. 

- Radimo kako se mora, ja se još uvek držim i podnosi se nekako. Ne možemo da tražimo ako se nema, država ne može da stavi u svim autobusima klimu ako nema sredstava, šta je tu je, izdržaćemo nekako - rekao je.

Iako je tipično da, zbog mnogih hroničnih bolesti i godina, stariji teže podnose vrućinu, ni oni mlađi nisu baš "izdržljivi". Dve sugrađanke su za Telegraf istakle da je posebno loša situacija u tramvajima i to na liniji 9, dok nam je jedna devojka potvrdila da ni u pedesetici nije bolja situacija.

- Kada su ovakve vrućine izuzetno je teško, ne može da se diše, ima previše ljudi, svi udišemo isti vazduh - rekla je.

Na stanicama naša ekipa zatekla je veliki broj građana sa lepezama, flašama vode, peškirima, koji su na svaki način pokušavali da "uteknu" vrućini.

Podsetimo, danas su se dve putnice na liniji 511 Beograd-Sremčica onesvestile u vozilu usled velike gužve i vrućine. Naredna situacija koja je objavljena na IG stranici Serbia live - Beograda, jeste da je vozač na beogradskoj liniji 65 odlučio da izbaci sve putnike iz vozila, jer kako tvrde očevici, nije želeo da upali klimu njima, ali sebi jeste.

Nakon nekolicine apela, pojavio se i savet jedne sugrađanke:

- Molim sve ljude da gladni i bez vode ne ulaze u vozila, pored velikih gužvi i enormne toplote, lako se desi da nam pozli. Ukoliko smo gladni ili žedni, veće su šanse da nam se sloši - glasio je apel sugrađanke.

Ovim putem apelujemo na sve građane da sa sobom nose vodu, laganiju podeću i da ne izlaze po najvećem suncvu bez preke potrebe.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Šone

    17. jul 2023 | 18:17

    Na parkingu pogona Kosmaj ..parkirani busevi jer je "letnji režim " vožnje . Ma. Ko pita sugrađane ? Važno.je da se mesec dana reklamira kako platiti prevoz , a što.prevoza nema, što je očajan ........nebitno je .

  • Dixi

    17. jul 2023 | 18:22

    U autobusima koji voze za Batajnicu ni stari ni novi nemaju upaljenu klimu. Ne samo ove godine već svake godine kao da je taj narod gradjani drugog reda. Nemožeš da sednesš koliko su topla sedišta šlastična a i da se držiš za šipke one su vrele.

  • Mila

    17. jul 2023 | 19:14

    Dajte da tržni centri rade dvokratno. Pocrkacemo dok dolazimo po ovom paklu na posao. Centri su prazni.... Aman, ljudi.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA