Vreme čitanja: oko 1 min.

Obilni pljuskovi sa grmljavinom sve bliži i Beogradu: Evo kada stižu do glavnog grada?

Vreme čitanja: oko 1 min.

Od četvrtka sledi stabilizacija vremena i povratak pravog leta

  • 1
Padavine Foto: Printskrin/zoomearth

Ove večeri snažni pljuskovi sa grmljavinom zahvatili su Pomoravlje, Podunavlje, delove Šumadije i istočne Srbije, ali i Braničevski okrug i južni deo Banata.

Ovi grmljavinski procesi deo su sistema visinskog ciklona, koji se svojim centrom premešta preko Srbije, a u sklopu njega kruži i oblačnost nad našim područjem i atmosfera je nestabilna.

S obzirom na to da se grmljavinski procesi iz napomenutih predela premeštaju u jugoistočnoj visinskoj struji prema severozapadu, u nastavku večeri ovi sistemi zahvatiće i Beograd.

I šire područje Beograda će oko i nakon ponoći iz Pomoravlja i Podunavlja zahvatiti obilniji pljuskovi sa grmljavinom, a prvi na udru naći će se istočni i jugoistočni obod Beograda, pre svega Grocka, potom i ostali delovi grada, nakon ponoći i centar.

U delovima Beograda očekuju se i obilniji pljuskovi sa jakom grmljavinom, a do jutra bi palo i preko 20 litara kiše po kvadratnom metru.

Kiša i pljuskovi sa grmljavinom u Beogradu se očekuju i tokom jutra, da bi prema podnevu usledio prestanak padavina i smanjenje oblačnosti, a posle podne bilo bi i sunčano.

Dobra vest je da od četvrtka sledi stabilizacija vremena i povratak pravog leta.

Inače, ove večeri temperatura u Beogradu je 22°C i tokom noći i jutra neće se spuštatit ispod 20°C.

Dakle, pred Beogradom je kiša, ali i tropska noć (Tmin iznad 20°C), uz obilnije pljuskove sa grmljavinom.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ale

    16. avgust 2023 | 03:14

    Metorolozi svaki dan govore kako ne da valja vreme od aprila meseca a jos nisu ni jedanput rekli da ce bude lepo vreme,kao da ne žele,smešno

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA