Vreme čitanja: oko 1 min.

Uskoro će biti rešen problem prelaska magistrale u Ostružnici, za sad bez pešačkog i preko "duple pune"

Vreme čitanja: oko 1 min.

Meštani beogradskog naselja, više od decenije, iz nužde svakodnevno prave jedan od najtežih saobraćajnih prestupa

  • 3
Ostružnica, magistralni put Foto: Nikola Todorović

Rešenje za problem meštana u Ostružnici, zbog kojeg stanovici ovog naselja svakodnevno prave jedan od najtežih saobraćajnih prestupa pretrčavajući ulicu - konačno je na vidiku.

Telegraf.rs već je pisao ovom problemu zbog kojeg meštani ovog naselja svakodnevno rizikuju svoje živote prelazeći magistralni put van pešačkog, preko tzv. "duple pune linije", jer drugog puta do svojih kuća ni nemaju. Nakon što je naša redakcija objavila tekst o otežanoj svakodnevici ovih ljudi, lepe vesti stižu i na adresu meštana Ostružnice.

Nakon njihove višegodišnje borbe i zahteva na korak su do rešenja.

Neki od zahteva meštana bili su sprovođenje javne nabavke za izradu tehničke dokumentacije za izgradnju saobraćajnica u ulici Rada Brankovića i Dositeja Obradovića, a Nikola Todorović, meštanin ovog naselja sa kojem smo u kontaktu, javio nam se sa lepim vestima.

Nadležni imaju plan za izgradnju.

Telegraf.rs pisao je Direkciji za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda i dobio potvrdan odgovor. Naime, javna nabavka će biti sprovedena u narednom periodu.

- Drugim izmenama i dopunama programa uređivanja i dodele građevinskog zemljišta za 2023. godinu, koje je usvojila Skupština grada Beograda, planirano je pokretanje javne nabavke za izradu tehničke dokumentacije za izgradnju saobraćajnica Rada Brankovića i Dositeja Obradovića. Po završetku izrade tehničke dokumentacije i rešavanju imovinsko-pravnih odnosa na trasi saobraćajnica, planiraće se sredstva za izgradnju - kažu iz Direkcije.

Nikola je, kako kaže, zadovoljan kojom brzinom se ovaj problem rešava i odgovorima koji stižu.

- Hteo bih da pohvalim Ministarstvo građevinarstva saobraćaja i infrastrukture i zaposlene iz Sekretarijata Ministarstva što su nam sada pomogli u Republičkom geodestskom zavodu da završe predmet u svrhu izgradnje saobraćajnice i Direkciju za građevinsko zemljište - kaže on.

Kako Nikola kaže, nada se da bi radovi trebalo da počnu sledeće godine, ali do tada alternativnog rešenja nema, sve ostajepo starom, a oni će biti strpljivi i nadi da će njihovi, kako kaže, višedesenijski problemi biti rešeni.

(Telegraf.rs)

Video: Pretrčavao prugu ispred "Sokola": Putnici izvukli osobu na platformu tik pre voza

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • FANTOM(68)

    18. avgust 2023 | 18:36

    Makadamsko zemljani magistralni put. Pa kroz naselje Ostružnicu ne prolazi magistrala Umka-Beograd.

  • Mile

    19. avgust 2023 | 17:51

    Neće ovo rešiti nikakav problem, proširiće put, dodati još dve trake, ulice Dositeja Obradovića i Rada Brankovića će da prošire takodje i da spoje, a autobuska stanica će ostati na istom mestu, i dalje će morati da se pretrčava put. Jedan dečko je poginuo nedavno ovde, a bar dve tri nesreće se dogode svake godine na istom mestu. Živim u ovom kraju i video sam plan izgradnje, ovo je glupost, ništa se neće rešiti jer ne postoji plan da se izgradi bilo kakav vid pešačkog prelaza.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA