Vreme čitanja: oko 1 min.

Deka u narodnoj nošnji prokomentarisao oblačenje mladih u školama: A evo šta su tinejdžeri rekli (ANKETA)

Vreme čitanja: oko 1 min.

Stariji su za to da se uniforme vrate, a mlađima nije jasno zašto su pojedini odevni predmeti zabranjeni

  • 11

Vest da su mnogi direktori škola dali jasne instrukcije učenicima, roditeljima, ali i zaposlenima koji odevni predmeti su zabranjeni da se nose u školu, izazvala je debatu među mnogima.

Među prvima je na svom sajtu kodeks oblačenja istakla Trinaesta beogradska gimnazija, a za njom i druge škole. Jedni podržavaju ovu odluku, a drugima smeta što su se među nepoželjnim odevnim komadima našle trenerke i dukserice sa kapuljačom.

S obzirom na to da su mišljenja podeljena, izašli smo na ulice Beograda kako bismo pitali mlade i one starije šta misle o ovoj odluci i zašto misle da je njihov stav ispravan.

Tako smo šetajući Knez Mihailovom ulicom sreli jednog deku koji svira frulu, te smo ga upitali šta on misli o ovoj temi.

"U naše vreme, kada sam ja išao u srednju školu, bile su uniforme, i mislim da ne bi bilo loše da se to ponovo uvede. Razlog za to je što su socijalne razlike dosta velike i onda se ovi bogatiji ponose time i nose neka obeležja tog bogastva, p0put skupih satova i mobilnih telefona. Možda bi se uvođenjem uniformi to kompenzovalo i na taj način bi deca bila jednaka i ne bi obraćali pažnju na sekundarne stvari u životu", kaže za Telegraf ovaj gospodin.

Međutim, nekoliko decenija mlađi momci se ne bi složili sa njim, te je jedan istakao da neće poštovati pravila kodeksa oblačenja.

"Mislim da su to gluposti. Šta deca da nose ako ne mogu trenerke, bermude i dukserice?", zapitao se jedan srednjoškolac.

"Hoćemo ići u farmericama kada bude 37 stepeni? To nema smisla", dodao je drugi.

Celu anketu pogledajte na početku teksta.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • soko

    13. septembar 2023 | 11:38

    Uniforme obavezno

  • Vu

    13. septembar 2023 | 12:12

    Današnji krojevi farmerica, a i ostalih pantalona šiju se u nekom slim fazonu. Sad ja pitam direktore, kako te slim pantalone kada se u njima sedi šest sati utječu na polne organe tih dečaka. Bojim se da ćemo ako tako nastavimo za desetak godina imati povećan broj muškaraca sa problemom plodnosti. Tako je to kod nas uvek lečimo posledice, a ne uzrok. Ne sme se dopustiti nekom na svojevoljno odlučivanje tako važna stvar.

  • Alex

    13. septembar 2023 | 11:16

    Neka deca pogledaju kako su obučeni učenici na tako voljenom zapadu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA