Vreme čitanja: oko 1 min.

Sajam sporta za decu Palilule na stadionu Tašmajdan

Vreme čitanja: oko 1 min.

Sajam sporta za decu Palilule održan je danas na stadionu Tašmajdan u organizaciji Saveza za sport grada Beograda, Gradske opštine Palilula i sportskih klubova sa Palilule

  • 1
Palilula Foto: Promo/ Vladimir Lalić

Učenici nižih razreda svih 17 osnovnih škola sa Palilule i mališani Predškolske ustanove "Boško Buha" imali su priliku da se upoznaju sa načinima treniranja i veštinama raznih sportova: rukometa, fudbala, košarke, boksa, plivanja, kajaka, borilačkih sportova, pikada i drugih sportova, a ekipe svih škola učestvovale su u programu "Budi olimpijac" u više sportskih disciplina na terenu stadiona Tašmajdan.

Održavanju Sajma, koji je otvorenim proglasio gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić, prisustvovao je predsednik Gradske opštine Palilula Miroslav Ivanović sa članovima Veća opštine. Na otvaranju manifestacije intonirana je himna Republike Srbije.

Ivanović je istakao da je srećan što na sajmu učestvuje veliki broj dece i da će biti veliki uspeh ukoliko počnu da treniraju neki sport nakon današnje manifestacije, čiji je cilj da se što više njih zainteresuje za sport - rekao je predsednik opštine Palilula.

Palilula Foto: Promo/ Vladimir Lalić

U obraćanju deci Šapić je rekao:

- Nadam se da ćete ovde lepo provesti vreme, da ćete se uz druženje upoznati sa sportovima sa kojima niste imali prilike do sad da se upoznate. Ideja sajmova sporta i jeste da deca dođu, da se informišu i da probaju neki sport. Iz tog razloga mi, kao oni koji vode računa o našoj budućnosti moramo da učinimo sve da ima što više sportskih terena, igrališta, klubova i uslova da se deca bave sportom. Danas živimo tako da je detetu privlačnije da provodi vreme za svojim telefonom ili tabletom, nego da bude napolju da se bavi sportom, a bez sporta nema dobrog, ne samo fizičkog, nego i psihičkog razvoja, istakao je Šapić i dodao: Prema tome ovakvi događaji su dobri, nastavićemo da ih održavamo i gledaćemo da sledeće godine budu još veći, još masovniji.

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • sale

    10. oktobar 2023 | 14:30

    kad vazduh nebi bio tako zatrovan mozda bi sport bio zdrav. ovako verovatno u BG vise stete nego koristi

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA