Vreme čitanja: oko 1 min.

Evo kada će velelepna hala na Novom Beogradu dobiti svoje novo, a staro ime, "Beogradska arena"

Vreme čitanja: oko 1 min.

„Beogradska arena” je počela da prodaje ime još 2010. godine

  • 9
Beogradska arena Foto: Beoinfo

„Arenu” su pravili Beograđani, građani Srbije i srpski narod i vremenom je postala simbol našeg grada i mesto najvažnijih ne samo sportskih već i kulturnih, muzičkih i svih drugih dešavanja. Došlo je vreme da joj vratimo njeno prvo, izvorno ime „Beogradska arena”, rekao je predsednik Privremenog organa Grada Beograda Aleksandar Šapić.

„Beogradska arena” je počela da prodaje ime još 2010. godine i tako je bilo do sada. Sponzorsko ime nosiće zvanično do proleća 2024. godine, kada im ističe ugovor, a otada više neće biti drugih imena, jer će opet postati „Beogradska arena”. Takav princip važiće i za sve druge važne simbole grada – naveo je Šapić.

On se osvrnuo i na okruženje Srbije, navodeći primer glavnog grada Hrvatske, gde se najveća arena zove „Arena Zagreb”, dok se u Budimpešti nalazi „Dunav arena”.

– Oni sebe poštuju i svoje simbole neće prodavati čak ni svojim privrednicima, a kamoli našim. Praksu iz 2010. godine ćemo promeniti. Mislim da simboli grada moraju da se čuvaju i, kao što rekoh,

kada ugovor bude istekao u martu 2024. godine, on se više neće produžiti – istakao je Šapić u izjavi ispred ove najveće dvorane u Beogradu.

(Telegraf.rs)

Video: Šapić: Škole će same birati udžbenike, jedina razlika je što ćemo ovog puta mi platiti sve

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pera

    13. novembar 2023 | 10:47

    Mislim da on kao vaterpolista ne može da priča o ekonomskim temama. Ono što mene zanima, to je koliko košta da Arena nosi naziv sponzora. Ako su velike pare u pitanju, zašto da ne? Imamo Alijanc arenu (Bajern Minhen) imamo Etihad (Man. Citi) Emirates (Arsenal) pa zašto ne bi mogli i mi, s'obzirom da su ti klubovi (samo klubovi) mnogo veći u svakom smislu od cele države Srbije ili samo Beograda.

  • Mane

    13. novembar 2023 | 11:55

    Sve hale u Americi i stadioni nose ime nekog sponzora i uzimaju dobru kintu a ti u jednoj siromašnoj zemlji koja vali za kapitalom izigravaš patriotu 18. Veka.

  • Misa

    13. novembar 2023 | 11:37

    Bitno je da nije ruglo. Da se održava i ona i okolo zemljište. Bolje i ovako pa nek se zove i dalje ko od sponzora želi da plati najviše. Naravno neki normalan naziv. Šta mi znaci Beogradska arena a da bude prljava i zapuštena. Sapicu pusti što funkcioniše. Ima dosta toga gde treba intervenisati. I previše.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA