Vreme čitanja: oko 4 min.

Siđi do Save: Kako da najbolje iskoristiš slobodan dan u Beogradu na vodi

Vreme čitanja: oko 4 min.

Beograd za sve koji uživaju u šetnji pored reke

  • 1

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 A post shared by Belgrade Waterfront (@belgradewaterfront)

Kada smo preokupirani rutinom svakodnevice, često postanemo "slepi" za lepotu koja je svuda oko nas. Zaboravimo na draž malih stvari, a ponekad ne vidimo ni one velike, iako su nam ispred očiju. Jedan od takvih primera je i Beograd na vodi, čijom izgradnjom naš glavni grad poprima novo, lepše i modernije lice.

Mnoge stvari kojima se divimo kada putujemo sada su nam nadohvat ruke – od prelepog šetališta pored reke i bujnog Savskog parka sa uređenim sportskim terenima do Galerije, najveće šoping, zabavne i gastronomske destinacije u regionu. Posebna atrakcija je veličanstvena Kula Beograd, trenutno samo najlepša pozadina za fotografije, ali uskoro ćemo sa njenog vidikovca na 41. spratu uživati u pogledu na čitav grad i zakazivati sastanke na prostranom platou ispred nje.

Svi ovi sadržaji su tu da u njima uživaju Beograđani i svi posetioci naše prestonice. Evo dva predloga kako da, u zavisnosti od društva s kojim ste, provedete jedan nezaboravan dan u Beogradu na vodi umesto u kancelariji.

Porodice s decom

Beograd na vodi Foto: Promo/ Stella Production

Raširite ćebence na mekanom travnjaku Savskog parka, iznesite korpu sa sendvičima i voćem i savršen jutarnji piknik može da počne. Nakon što dobiju potrebnu dozu energije, mališani će pojuriti da istraže inovativne sprave pomoću kojih će razvijati svoje motoričke sposobnosti, brzinu i orijentaciju u prostoru. Kako je bezbednost posetilaca, a naročito najmlađih, prioritet, sva igrališta Beograda na vodi imaju sertifikate koji potvrđuju ispravnost mobilijara. Dok se oni igraju, vi možete čitati knjigu u ovoj zelenoj oazi sa 140 stabala, odigrati partiju stonog tenisa ili optrčati neki krug po stazi za džoging koji okružuje park.

Beograd na vodi Foto: Promo/ Stella Production

Na svežem vazduhu se brzo ogladni, ali to nije nikakav problem kada se nalazite u kraju s najboljom i najširom ponudom restorana u gradu. Poznata kao pravi mali hedonistički raj, Sava Promenada će uskoro dobiti još jedan prestižni restoran italijanske kuhinje – Jamie’s Italian, koji će služiti najukusnije specijalitete Apeninskog poluostrva s potpisom čuvenog britanskog kuvara Džejmija Olivera. Pice, paste, fokaće, tiramisu… šta god da odaberete, jedno je sigurno – u rapsodiji odličnog ukusa uživaćete i vi i vaši najdraži.

Beograd na vodi Foto: Promo/ Stella Production

Popodne je pravo vreme za laganu šetnju pored reke, a potom i za sladoled u Galeriji. Ako želite da na miru kupujete ili samo da razgledate raskošne izloge, deca će biti srećna da ih za to vreme ostavite u jedinstvenom zabavnom parku na drugom spratu šoping centra. Završite dan uživajući zajedno u porodičnom filmu uz kokice u Cineplexx bioskopu koji jedini u regionu raspolaže IMAX tehnologijom.

Grupa prijatelja

Beograd na vodi Foto: Promo/ Stella Production

Ako u društvu imate i strastvene sportiste i najveće hedoniste, budite sigurni da je Beograd na vodi mesto gde će i jedni i drugi zadovoljiti svoje apetite. Dan može da počne kafom i laganim doručkom u nekom od brojnih kafića na Sava Promenadi s pogledom na reku. Za to vreme se dogovorite koji teren ćete zauzeti u Savskom parku: za košarku, mali fudbal ili odbojku.

U većem društvu nije uvek lako postići konsenzus, ali ako neko nije za ekipne sportove ima i drugih opcija na raspolaganju: vožnja bicikala i rolera duž Sava Promenade, džoging oko Savskog parka ili joga na savršeno negovanoj travi koja je zahvaljujući specijalnom načinu održavanja zelena u svako doba godine. Mesto okupljanja nakon rekreacije može biti neki od restorana u Galeriji. Da biste pomirili različite želje, predlažemo da za ručak izaberete restoran nacionalne kuhinje, a večeru ostavite za uživanje u italijanskim specijalitetima.

Beograd na vodi Foto: Promo/ Jakov Simović

Beograd na vodi je i prvoklasna destinacija za sve ljubitelje umetnosti. Ceo projekat se razvija s idejom da umetnost postane deo svakodnevice stanovnika srpske prestonice i svih njenih posetilaca. Zato u pauzi između gastronomskih užitaka obiđite aktuelne izložbe, uživajte u umetničkim instalacijama koje krase prostrane hodnike Galerije i prošetajte Sava Promenadom gde se tokom čitave godine održavaju koncerti i umetnički performansi.

Jedno je sigurno: svaki stanovnik i gost Beograda, u zavisnosti od ličnih sklonosti, u Beogradu na vodi pronaći će neki omiljeni kutak i osmisliti svoj savršen dan. Ono na šta odmah možete da zaboravite jeste tipična beogradska briga oko parkinga, jer u Galeriji možete besplatno parkirati automobil tokom čitavog dana. Do Savskog trga i Galerije se lako stiže i brojnim linijama gradskog prevoza iz svih delova Beograda, tako ne morate ići nikud van grada – provedite svoj najbolji slobodan dan na desnoj obali Save.

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • jovan

    22. novembar 2023 | 10:02

    Kad setim onog cirkuza dela takozvane opozicije protesti ne davimo Beograd a njihovi obogacrni mentori sad najvise pokupovali stanove tu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA