Vreme čitanja: oko 2 min.

Kovačević: Batajnica dobija novu ambulantu od 4.000 kvadrata

T. I.

Vreme čitanja: oko 2 min.

On je naveo da je zahtev podnet juče i da građevinsku dozvolu očekuje do petka ili toku sledeće nedelje, posle praznika

  • 6
BUSIJE OLUJA SECANJA Foto: Tanjug/Rade Prelić

Predsednik opštine Zemun Gavrilo Kovačević izjavio je danas da je ta opština podnela zahtev za izdavanje građevinske dozvole za izgradnju ambulante u Batajnici, površine 3.960 bruto kvadrata.

On je naveo da je zahtev podnet juče i da građevinsku dozvolu očekuje do petka ili toku sledeće nedelje, posle praznika. "To je jedna od stvari koja zaista trebaju žiteljima Batajnice.

Oni su do sada zdravstvene preglede obavljali u nekih 400 kvadrata, koje nisu ni uslovne. Uspeli smo, u međuvremenu, da pribavimo i jedan ultrazvučni aparat. S obzirom na to da smo aplicirali i kod Ministarstva za javna ulaganja, očekujemo izbor izvođača i da konačno krenu radovi", rekao je Kovačević Tanjugu.

On je dodao da je opština poslednjih nekoliko godina pokrenula talas investicija prema naselju Batajnica, gde je urađena kovid bolnica, a zatim i otvorena petlja koja je značajno rasteretila saobraćaj.

Takođe, dodao je, urađena je obilaznica oko intermodalnog terminala, a sam intermodalni terminal sada dalje treba da se razvije.

"Oko izgradnje logističkog centra uradili smo nadvožnjak, u kojem smo imali dosta problema. Uspeli smo i nije kasnilo pokretanje brze pruge Beograd-Novi Sad zbog njega. S druge strane, urađen je deo brze pruge kroz Zemun, između ostalog i stanična zgrada u Batajnici, i kompletna rekonstrukcija osnovne škole Mitraljeta u Batajnici", naveo je Kovačević.

Dodaje da Batajnica, kao i ceo Zemun, ima nedostatak grobnih mesta.

"Privodimo kraju administrativni deo i ja očekujem da čemo već u februaru dobiti dozvolu za izgradnju novog groblja u Batajnici. A onda s druge strane započeli smo i proširenje groblja u Grmovcima, tako da te tekuće komunalne stvari rešavamo", rekao je predsednik opštine Zemun.

On je istakao da su Busije naselje u Zemunu koje se u poslednje vreme intenzivno naseljava i sa možda i najvećim prilivom stanovništva, tako da će se potruditi da izgrade dečji vrtić i u Busijama.

"Mi smo aplicirali kod Direkcije za građevinsko zemljište sa sedam lokacija, posebno u tim perifernim delovima, pošto imamo ozbiljnih problema sa kapacitetima za dečje vrtiće. Direkcija se obavezala da krene u ekspropriaciju zemljišta kako bi mogli da krenemo jedan po jedan objekat da projektujemo. Jedan sigurno u Batajnici, drugiu Busijama, ali isto tako i u ostalim perifernim naseljima", naveo je Kovačević.

Dodao je da će, što je posebno za mlade ljude u Busijama, tamo raditi i jedan sportski centar i još jedan fudbalski teren, iako tamo već postoji mali fudbalski klub.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Batanjicanin

    27. decembar 2023 | 18:24

    Druze Batajnici treba kanalizacija,kako vas nije sramota da nijedna vlast unazad 100 god nista nije preduzela povodom toga

  • Dixi

    27. decembar 2023 | 18:26

    Sve je to lepo sto je uradjeno i sto se planira raditi ali mislim da bi prvenstveno trebalo da se uradi kanalizacija pa onda objekti .

  • Miško

    27. decembar 2023 | 19:03

    Ako ćete čekati red, dozvulu ćete dobiti za godinu dana... Ako se učlaniš, već u ponedeljak stiže dozvola...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA