Vreme čitanja: oko 1 min.

Gde su se sakrili Beograđani? Neverovatne slike praznih ulica Beograda

Vreme čitanja: oko 1 min.

Treći, četvrti i peti januar pravi su praznik beogradskog saobraćaja

  • 33

Gazela je ovog popodneva najopterećenija - prelazi se lagano, normalnom brzinom. Pančevački most, uvek krkljanac, a danas, "promaja". Komotno se prolazi i Slavijom i Nemanjinom ulicom.

Radni je dan, špic, u čemu je caka?

Treći, četvrti i peti januar pravi su praznik beogradskog saobraćaja. Takvi dani se ne ponavljaju! Red vožnje je zimski, za radni dan, a mesta u vozilima ima na pretek. Gužve nema ni na ulicama, čak ni na onim najusijanijim tačkama.

Radnici koji nisu spojili praznike, tako, mogu da krenu i 15-20 minuta kasnije na posao, pa i pola sata. Kao pešaci prelazite prazne ulice i ceo trotoar je vaš. Zašto je to tako? Ovo su mogući razlozi.

Spajanje praznika je srpski radnički san. Na neki magični način mnogi radnici uspevaju da eskiviraju rad između Nove godine i Božića, bilo da koriste odmor, dobru volju šefa, neku vrstu nadoknade ili kompenzacije... Ipak, da li baš toliko ljudi spaja praznike?

Deca ne idu u školu, a kad škole ne rade, odmah su gužve manje. Nema učenika, profesora, pa ni studenata, a oni, ponekad naprave popriličnu gužvu i galamu

San je mnogih da zimu provedu na skijanju, ali to su skupe želje... Mnogi, pak, odlaze kućama svojih roditelja u neki drugi grad, kod bake ili deke.

(Telegraf.rs)

Video: Ovako se koristi aplikacija "Beograd plus"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Tanja

    4. januar 2024 | 15:13

    Beogradjani su ostali u svojim kucama da malo odahnu dok se ponovo ne vrate njihove komsije "beogradjani" iz svojih kuca sa padina Zlatibora i Zlatara... Ostali su da se malo prisete davno proslih vremena. Kada je Beograd bio velegrad.

  • Naj

    4. januar 2024 | 15:17

    "Beograđani" kreću ka Beogradu iz sela za vikend. Pun gepek paprika i kiselog kupusa.

  • 😂😂😂

    4. januar 2024 | 15:22

    Beograđani se vratili kućama

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA