≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Besplatna pripremna nastava za voždovačke osmake: Evo kako se prijaviti

V. B.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Zadaci se rade iz zbirki zadataka koje izdaje Ministarstvo prosvete

  • 0
škola, školarci, učenici, učionica, nastava, digitalna, online, tableti Foto: Shutterstock

Opština Voždovac i Ustanova kulutre i obrazovanja "Narodni univerzitet Svetozar Marković" i ove godine organizuju besplatnu pripremnu onlajn nastavu za polaganje završnog ispita namenjenju učenicima završnih razreda osnovnih škola.

Prijave traju do 29. februara, a nastava počinje 2. marta. Direktor Ustanove kulture i obrazovanja „Narodni univerzitet Svetozar Marković“ Marko Ðorđević izjavio je da već četvrtu godinu zaredom, uz podršku GO Voždovac, Ustanova kulture i obrazovanja organizuje besplatnu pripremnu nastavu za učenike završnih razreda osnovnih škola.

- Pripremna nastava je namenjena svim voždovačkim osmacima, održava se vikendima onlajn, preko platforme Gugl učionica. Sa onlajn nastavom smo počeli, kao i svi, zbog nepovoljne epidemiološke situacije 2021. godine, a onda se ova praksa nastavila i pokazala se ispravnom, zbog široke dostupnosti. Kako je Voždovac jedna od većih gradskih opština, bilo nam je važno da nastavu mogu da prate i deca iz Ripnja, Kumodraža i drugih mesta -  rekao je Đorđević.

Dodaje da je, osim toga, bilo i pozitivnih utisaka roditelja koji su se ponekad i sami priključivali deci u praćenju nastave vikendom. Pripremna nastava se održava vikendima, u formi dvočasa i to dvočas iz srpskog jezika i književnosti i dvočas iz matematike.

- Nastavu drže profesori srednjih škola po zvaničnom planu i programu, odnosno zadaci se rade iz zbirki zadataka koje izdaje Ministarstvo prosvete - kaže Đorđević.

Svi zainteresovani prijave mogu slati na maturavozdovac@gmail.com i dostaviti ime i prezime učenika, adresu elektronske pošte (e-mail) na koju će se slati link - poziv za Gugl učionicu i kontakt telefon jednog roditelja. Đorđević navodi da se, nakon završetka prijavnog procesa koji traje do 29. februara, formiraju grupe i raspored časova, koji će biti prosleđeni na mejlove svim prijavljenim učenicima.

- Pored pripremne nastave u organizaciji naše ustanove i GO Voždovac, ovog proleća biće i kursevi za decu, kao i za naše najstarije sugrađane i kurs knjigovodstva - naveo je Đorđević.

Dodaje da je, pošto su obuke za rad na računarima za starije sugrađane bile jako posećene i tražilo se mesto više, ove godine planirano da se ponovi ta obuka za sve koji nisu uspeli da se priključe protekle godine, ali i napredna obuka za prošlogodišnje polaznike. Za decu je planiran još jedan početni kurs programiranja, namenjen starijim osnovcima, a u narednom periodu u planu su i najtraženiji kursevi robotike.

- Kurs knjigovodstva je takođe jedan od traženijih kurseva u našoj Ustanovi, namenjen onima koji žele da steknu znanja i veštine u ovoj oblasti - rekao je Đorđević.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA