Vreme čitanja: oko 1 min.

Drvo neobičnog imena oplemeniće Blok 19: Sedamdeset stanara platilo donaciju za ozelenjavanje

D. N.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Više od 70 žitelja bloka 19a, je uplatilo donaciju za ozelenjavanje Novog Beograda na namenski račun

  • 0

Stanari bloka 19a, sutra u 10 časova, u Dečjem parku unutar tog naselja, priključiće se akciji Gradske opštine „Za zeleni Novi Beograd“.

Na osnovu plana koji je, kao i u prethodnim akcijama, sačinjen u partnerstvu sa" JKP „Zelenilo Beograd“, na tri velike zelene površine u okviru tog bloka biće zasađena ukupno 22 stabla mukinje.

Reč je o drveću koje zahvaljujući jakom korenu dobro uspeva u različitim vrstama zemljišta, a njegova krošnja svrstava ga u ukrasno bilje.

Prethodnih dana, više od 70 žitelja tog bloka, shodno svojim mogućnostima, na namenski račun koji je GO Novi Beograd otvorila početkom decembra prošle godine, uplatilo je donaciju za ozelenjavanje Novog Beograda.

S obzirom na to da su oivičeni velikim saobraćajnicama, da žive u blizini veoma prometnog mosta „Gazela“, u pozivu da se priključe akciji ozelenjavanja upućenom GO Novi Beograd, stanari su naveli da žele da budu primer zdravog, urbanog, života unutar „zelenih zidova“ koji će ih šititi od buke i zagađenja.

Istakli su i želju da njihov blok ponovo postane reprezentativan, ne samo u smislu lokacije i infrastrukture, već i u pogledu dobre kooperacije građana i nadležnih institucija.

(Telegraf.rs)

Video: Najveći orah na Balkanu raste u Ljubić polju, Momir ga posadio pre 36 godina

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA