Vreme čitanja: oko 1 min.

Dan internacionalne kuhinje 2024

B. M.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Bilingvalni vaspitno-obrazovni sistem Kreativno pero tradicionalno je obeležio Dan internacionalne kuhinje, deseti po redu

  • 0
Fondacija Braća Karić Foto: Đorđe Čvorović

Nakon okupljanja u čast italijanske, indonežanske, srpske, austrijske, ruske, australijske, kineske, kazahstanske i grčke kuhinje, ove godine, zemlja domaćin bila je Španija, čija je bogata tradicija prikazana kroz kulturno-umetnički program i naravno ukusne specijalitete španske kuhinje.

Prisutnima se u ime vaspitno-obrazovnog sistema Kreativno pero obratila dr Neda Pavlović i istakla da je ovaj događaj prilika za druženje u duhu kosmopolitizma, sa ciljem promovisanja ideje multikulturalnosti i bogatstva koje donosi poznavanje različitih kultura. Poručila je da je često jedan od boljih načina da istražimo i razumemo druge kulture upravo kroz njihovu kuhinju, jer hrana je mnogo više od običnog obroka - ona je simbol identiteta, tradicije i nasleđa jedne zemlje i da kroz njene ukuse, mirise, tehnike pripreme, možemo otkriti priče o ljudima, običajima i vrednostima koje čine srž i dušu jedne zemlje i naroda.

Učenica gimanzije Kreativno pera, Sava Sofia Novović Menendez bila je domaćin ovog događaja. Svečanosti su prisustvovali i predstavnici diplomatskog kora, javne ličnosti, kao i brojni učenici i deca, roditelji i prijatelji Vaspitno-obrazovnog sistema Kreativno pero.

Za prelepi ambijent u kom je Dan internacionalne kuhinje dobio svoj poseban šarm zaslužna je Vila Jelena, dok su za kulinarske specijalitete španske kuhinje bili zaslužni prijatelji Kreativnog pera, restorani Cantina de Frida i Pauza, Aleksandar Wellness Centar Orašac, kao i roditelji čija deca pohađaju Kreativno pero. Događaj je podržala Fondacija Braća Karić i Alfa BK Univerzitet i tom prilikom su predstavili svoj rad i najnovije publikacije.

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA