Vreme čitanja: oko 2 min.

Jeftino, a uzbudljivo: Zašto sutra na put ne krenete vozom? Ovo su tri preporuke za putovanje u Srbiji

Vreme čitanja: oko 2 min.

Duže putovanje i kraća šetnja uz Đetinju, obilazak tvrđave i dobra komplet lepinja ili kraća vožnja i duža šetnja Valjevom

  • 1
Voz, šine, pruga, vagon, železnička stanica Foto: Telegraf

Tokom prvomajskih praznika "Srbija voz" obezbeđuje dodatni popust na kupovinu online karata za voz. To je super prilika da iskoristite voz kao prevozno sredstvo za praznike, koje je i inače mnogo jeftinije od autobusa i automobila.

Možda nije zgodno vozom ići baš do Niša, ali neke destinacije su i te kako zgodne za železnički prevoz, a nekad je vožnja brža nego busem čak i kada to nije relacija ka Novom Sadu!

O glavnom gradu Vojvodine Novom Sadu, vinskoj i kulturnoj prestonici Sremskim Karlovcima, pa čak i o Inđiji koja ima svoje potencijale ovde nećemo pisati - brzu prugu ste već isprobali, sigurni smo.

Ali, šta mislite o poseti Vršcu?

Vršac Foto: Shutterstock

Voz iz Beograd centra kreće u 6.59, potom u 9.59, a tokom dana ima još četiri polaska. Spomenuta dva polaska možete sačekati i u Zemunu, gde vozovi kreću 9 minuta ranije ili na Novom Beogradu.

Iz Vršca se možete vratiti vozom u 17.24 ili 20.17, a oba polaska idu do Zemuna.

Treba znati da vršački voz prolazi kroz srce Beograda i zaustavlja se i kod Autokomande, Vukovog spomenika i Pančevačkog mosta.

A svašta se može videti u Vršcu, od velelepnih zdanja, preko najstarijeg parka, pa do kule, gde vam je potrebno i malo kondicije. Ali, uspon vredi - pogled je magičan.

Valjevo ili Užice

Možete otići i do Valjeva ili Užica vozom koji iz Beograd centra polazi u 7.30 sati. Postoji i napomena, ovaj voz ne saobraća nedeljom i 2, 7 i 8. januara, 16. februata, 6. maja i 11. novembra. Dakle - sutra postoji polazak.

Užice Foto: Shutterstock

Ovaj voz ne ide iz Zemuna, već samo od Prokopa, a možete ga "uhvatiti" i u Rakovici i Resniku.

U Užice voz stiže u 11.05 sati, a u Valjevo dva sata ranije.

Povratak iz Užica imate u 18.35 sati i ovaj voz ide i do Novog Beograda i Zemuna, ali preskače stanicu "Tošin bunar". Isti ovaj voz u Valjevu je u 20.42 sata.

Duže putovanje i kraća šetnja uz Đetinju, obilazak tvrđave i dobra komplet lepinja ili kraća vožnja i duža šetnja Valjevom, sa svojim starim gradom Tešnjarem.

(telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • nemanja mitrovic

    30. april 2024 | 19:55

    Zato sto ako danas krenu na put bilo gde u Srbiji stizu na mesto putovanja tamo negde posle Uskrsa

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA