Vreme čitanja: oko 1 min.

Pogledajte kada vam ističe pasoš: Termin se čeka i po mesec dana, zakažite na vreme

V. B.

Vreme čitanja: oko 1 min.

hitan dokument se može dobiti uz izvršenu uplatu takse u iznosu od 5.000 dinara

  • 0
Srpski pasoš Foto: Shutterstock

S početkom letnje sezone i korišćenja godišnjih odmora počinje i povećano interesovanje građana za dobijanje ličnih dokumenata, prvenstveno putnih isprava, izjavila je danas Bojana Dulović, načelnik Odeljenja za putne isprave Uprave za upravne poslove PU za grad Beograd.

Dulović je za Tanjug rekla da policijska uprava za Grad Beograd prima zahteva u 17 policijskih stanica i 10 policijskih ispostava.

- Zahtevi se mogu predati neposredno dolaskom i to čekanjem svog reda ili možete termin zakazati putem Portala eUprave - rekla je Dulović za Tanjug.

U Policijskoj stanici Novi Beograd prvi slobodan termin za podnošenje zahteva za putni i lični dokument je 15. jun u 8 časova.

- Svaki građanin koji dođe lično predaće zahtev i njegov posao će biti završen - stranka neće biti vraćena. Građani mogu da predaju zahtev na bilo kojoj opštini, bez obzira na mesto prebivališta - rekla je Dulović.

Za podnošenje zahteva za pasoš, prema njenim rečima, potrebna je lična karta, stara putna isprava i uplata takse od 3.600 dinara. Oglašavanje putne isprave nevažećom košta 1.040 dinara.

- Kad su maloletna deca u pitanju zahtev podnose oba roditelja prisutna sa svojim važećim ličnim kartama. Ukoliko jedan roditelj nije u mogućnosti da prisustvuje svoju saglasnost može dati overenu od strane nadležnog organa ili dokazu o samostalnom vršenju roditeljskog prava - kada jedan roditelj samostalno brine o detetum - rekla je Dulović.

Ona je dodala da se hitan dokument može dobiti uz izvršenu uplatu takse u iznosu od 5.000 dinara.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA