≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Pariska ulica postaje deo pešačke zone: Centar Beograda biće prelep, pešice od Kalemegdana do Terazijske česme

V. B.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Postoji ideja da od Ulice cara Dušana saobraća jedno šatl vozilo koje će voziti do Uzun Mirkove i tu ići u krug

  • 9
Aleksandar Šapić i Patrijarh Foto: Grad Beograd

Predsednik Privremenog organa Beograda Aleksandar Šapić predstavio je danas plan za uređenje Pariske ulice i rekao da će se njegovom realizacijom proširiti pešačka zona oko Knez Mihajlove ulice i spojiti sa Kalemegdanom, a da će Beograđani konačno dobiti rešenje koje odavno zaslužuju.

Šapić je na konferenciji za medije organizovanoj kod pešačkog prelaza koji spaja Knez Mihajlovu i Kalemegdan rekao da se nada da je došlo vreme za realizaciju ideje koja odavno postoji, a koja će prema njegovim rečima promeniti centar grada i učiniti ga zaista pravom pešačkom zonom.

On je dodao da će idejno rešenje biti dorađivano u toku sledećih nekoliko meseci, a da očekuje da se na jesen stvore uslovi za realizaciju, te da će prostor od Uzun Mirkove ulice pa do vrha Pariske postati veliko šetalište i kako je ocenio jedan od najlepših delova grada.

- Omogućićemo Beograđanima i onima koji dođu u naš grad da od Beogradskog pobednika, kroz čitav Kalemegdanski park, pa do Terazijske česme pešače neometano bez saobraćaja. To će naravno učiniti i da u ovom delu i vazduh bude nešto čistiji i da bude manje gužvi - rekao je Šapić.

Kada je u pitanju tramvajski saobraćaj, Šapić navodi da će on kao i do sada saobraćati normalno u delu Karađorđeve ulice i Ulice cara Dušana, a da postoji ideja da od Ulice cara Dušana saobraća jedno šatl vozilo koje će voziti do Uzun Mirkove i tu ići u krug.

Šapić dodaje da će plan u tom prostoru predvideti bašte i restorane i ocenio da će trg kada bude bio završen biti na ponos svih građana prestonice.

- Obilaznica oko Kalemegdanske tvrđave će ostati. Ideja nam je da je proširimo sa još dve trake, tako da svako ko iz Karađorđeve može da dođe do Cara Dušana i obrnuto - rekao je Šapić.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Max

    21. maj 2024 | 13:39

    Zatvorili skretanje u Pop Lukinu sa Brankovog mosta napravili katastrofu...Jos i ovo ako realizuju stajace Beograd!

  • Xff

    21. maj 2024 | 14:39

    Kakav je prevoz uskoro ce ceo bg peske

  • Ja

    21. maj 2024 | 18:08

    Zbog novih skupih stanova u Pariskoj prave ovaj cirkus ! Nece gospoda da im idu automobili ispod prozora! Pa idite na selo odakle ste dosli! Ostavite Stari grad na miru , dovoljno ste nas upropastili! Seljadijo!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA