SVAĐA? Odbornici SNS, DSS i SPS napustili sednicu Skupštine Grada

Odbornici su, prema rečima predsednika skupštine Aleksandra Antića, sednicu napustili u trenutku kad je na dnevnom redu bio kredit za nabavku novih gradskih autobusa

  • 0

Predsednik Skupštine grada Beograda Aleksandar Antić rekao je da je to telo, zbog nedostatka kvoruma, prekinulo sednicu oko 18 sati. Prema nezvaničnim informacijama, kvoruma je "nestalo" jer su sednicu napustili odbornici Srpske napredne stranke, Demokratske stranke Srbije i Socijalističke partije Srbije.

Antić je agenciji Beta rekao da će datum nastavka sednice biti naknadno utvrđen, a da će rad gradske skupštine svakako biti nastavljen posle utorka, nakon državnog praznika. Prema njegovim rečima, parlament je bez kvoruma ostao u trenutku kad je na dnevnom redu bio kredit za nabavku novih gradskih autobusa.

Iako Antić nije rekao šta je bio povod za nestanak kvoruma, informacija o tome pojavila se na Tviteru. Naime, odbornik SNS-a u gradskom parlamentu Mario Maletić podelio je sa svojim "pratiocima" informaciju da su sednicu napustili odbornici iz njegove stranke, kao i odbornici DSS-a i SPS-a. Navodno, razlog je spor oko vladajuće većine.

Inače, dok je sednica trajala i postojao kvorum, odbornici su izglasali Studiju opšteg koncepta metro sistema grada Beograda, po kojoj će prestonica prvu metro liniju dobiti 2017. godine.

Takođe, prema najavama gradonačelnika, nakon problema kroz koje je prošlo pozorište "Atelje 212", glumci zaposleni u pozorištima koje plaća Grad Beograd, ubuduće će imati status javnih službenika.

(M. S.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA