DIVLJAČKI KRVAVI PIR: Truju pse u Šumicama!

Jedna mačka i dva psa uginula su od trovanja hemikalijom u vidu ljubičastih granula, a Komunalna policija traga za nepoznatim trovačem

  • 1

Dva psa su uginula od trovanja još nepoznatom hemikalijom u vidu ljubičastih granula koju je u parku Šumice na Konjarniku nepoznati trovač rasuo po travi. Komunalna policija juče je u parku našla sumnjive granule, kao i četiri mrtve ptice i telo mačke. Pretpostavlja se da su i one žrtve trovača.

Kako piše dnevni list "Blic", još najmanje dva psa su proteklih dana otrovana, ali su veterinari uspeli da ih spasu.

Slobodan Mihailović, vlasnik trogodišnjeg nemačkog terijera Fiće, koji je samo 15 minuta nakon što je pojeo granule uginuo sa simptomima trovanja, kaže da su granule bile rasute po celom parku, gde roditelji često dolaze sa decom.

- Ne smem ni da pomislim šta bi se desilo da je neko dete slučajno uzelo taj otrov. Fići nije bilo spasa. Čim smo se vratili u dvorište, počeo je da se trese, pa sam ga uveo u kuću da se malo zagreje. Otišao sam po mleko i kad sam se vratio, on je već bio gotov, ispovraćao je ogromnu količinu krvi i ležao ukočen - kaže vlasnik.

Nije prvi put da vlasnici pasa u ovom kraju imaju probleme s otrovnim materijama, ali su poslednjih meseci učestali, kaže Marijana Lilić, koja je pre dva dana u parku u Šumicama usled trovanja izgubila svoju petogodišnju ljubimicu Šanti, ženku nemačkog ovčara.

- Ovo joj je bilo četvrto trovanje i, nažalost, fatalno. Bilo je strašno gledati kako umire. Zavijala je, grčila se i povraćala krv pre nego što nam je u mukama izdahnula na rukama - kaže Marijana.

Veterinar je, inače, potvrdio da navedeni simptomi verovatno ukazuju na trovanje.

- Naša ekipa je po pozivu građana izašla na teren i u delu parka Šumice kod košarkaškog terena zatekla je četiri uginule ptice i telo mačke. Ogradili smo taj deo i odmah pozvali vatrogasce koji su pregledali park i očistili ga od sumnjivih supstanci. Slučaj smo prijavili veterinarskoj inspekciji, a na policiji je da utvrdi ko je odgovoran za ovaj incident - kaže načelnik Komunalne policije Nebojša Tomić.

Hitnoj pomoći za životinje od utorka su se javila dva vlasnika pasa iz istog kraja. Utvrđeno je i da su i ti psi otrovani, ali su oni primili terapiju i oporavljaju se.

I prošle godine neko je veliku količinu otrova bacio na istu teritoriju i tada je kod veternira završilo više od deset pasa, ali su na svu sreću preživeli. Velike količine otrova su tada uklonjene sa zelene površine ali počinilac nije pronađen. Moguće da je opet u pitanju ista osoba, a na policiji je da istraži slučaj.

(M. S. / Izvor: Blic)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 011

    10. januar 2013 | 16:56

    Boze,sta reci?Ovo moze da uradi samo tezak psihopata kome je odavno mesto iza resetaka.Kako taj skot moze mirno da spava,samo se to pitam?Bojim se samo da i ovoga puta,kao i mnogo puta do sada,krivac nece biti pronadjen, jer i u policiji vrlo cesto nailazite na nerazumevanje kada su zivotinje u pitanju.Tuga.Gde mi to zivimo?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA