BUS PLUS: Šverceri napravili aplikaciju za prijavljivanje kontrolora (VIDEO)

- Ljudi, kontrolori ne mogu da vam ograniče kretanje i da vam zabrane da siđete, kao ni da vas nateraju da izađete. Što se komunalaca tiče, očigledno je da rade protivno propisima, jer nisu ovlašćeni da vam pišu kazne - piše na sajtu koji koriste šverceri

  • 15

Putnici koji koriste GSP Beograd organizovali su svojevrsno udruženje koje se bori protiv kontrolora u vozilima javnog prevoza. Oni su napravili internet stranicu na društvenim mrežama na kojoj se nalazi uputstvo kako bi putnici trebalo da se ponašaju kada naiđe kontrola ako nemaju kartu.

Pored toga, korisnici interneta mogu i da skinu aplikaciju koja obaveštava putnike na kojim se lokacijama nalaze kontrolori, kako bi ih na vreme izbegli.

- Ljudi, kontrolori ne mogu da vam ograniče kretanje i da vam zabrane da siđete, kao ni da vas nateraju da izađete. Što se komunalaca tiče, očigledno je da rade protivno propisima, jer nisu ovlašćeni da vam pišu kazne, niti smeju da predaju vaše podatke kontrolorima da bi vam naplatili doplatnu kartu. Ukoliko vam se cima oko toga, tražite komunalcu podatke pa ga prijavite, mozete se žaliti na njihov rad ukoliko su pokazali vašu ličnu kartu kontroloru - piše na ovoj internet stranici koju koriste šverceri, pa se nastavlja:

- Takođe, imate i opciju da im ne date ličnu kartu. U tom slučaju komunalac ne sme da vas pretresa, ostaje mu samo da vas privede u stanicu radi utvrđivanja identiteta, ali na taj način vam nikakva kazna neće biti napisana, niti ćete na bilo koji način biti oštećeni osim za izgubljeno vreme.

Zainteresovanim putnicima je praktično prikazano kako na legalan način mogu da se izvuku bez plaćene karte. Pogledajte video-snimak:

(I. M.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ja

    30. januar 2013 | 17:33

    A nije ni u redu da vas batinaju Ako nemate kartu...

  • sale

    30. januar 2013 | 16:52

    Mislim da ovo nije u redu. Svaki prevoz mora da se plati, pa i gradski. U redu je da nemate kartu, ali je isto tako u redu i da izajete.

  • JelenaMilan Zivkovici

    30. januar 2013 | 21:55

    slazem se da isto tako ''doticni'' putnik je informisan da se gsp placa i da nema pravo da se vozi besplatno-pa ipak to radi.ali u drugu ruku razumem bunt putnika jer kada cekate autobus 45 minuta koji na kraju dodje ali ne uspete da udjete u njega jer nema mesta ni za muvu a kamoli coveka stvarno vam nije do placanja karte

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA