Već se pojavili lažni “Bus plus” kontrolori, najviše primedbi na ispravnost aparata

Pravi kontrolori tokom februara će pomagati građanima da se naviknu na novi sistem, dok će kažnjavanje početi tek u martu

  • 1

Start novog sistema elektronskih “Bus plus” karata nije startovao baš najbolje, ali prevarantima to nije smetalo pa nisu propuštali priliku da zloupotrebe situaciju.

- Na nekoliko linija već su se pojavili lažni kontrolori - rekla je portparol sistema “Bus plus” Gordana Perović.

- Kontrolori “Bus plusa” imaju posebne “Bus plus” legitimacije. Tokom februara oni će prvenstveno pomagati građanima da se naviknu na novi sistem i opominjati ih, dok će kažnjavanje početi tek idućeg meseca – kaže Perović.

Glavna tema za razgovor među Beograđanima, naročito onima koji su u gradskom prevozu je nova elektronska "Bus plus" kartica.

Novi sistem nije baš najbolje startovao, a ni putnici se nisu najbolje snašli.

"Nemate dovoljno kredita" često se čuje sa automata, a putnici ostaju zbunjeni. Vozač gradskog prevoza kažu da im se najčešće za pomoć obraćaju stariji sugrađani i pitaju kako funkcionišu validatori, ali da ipak ima i onih koji se "otkucavaju".

Takođe, putnici se žale da ne mogu da overe svoje karte iako su ih dopunili. Iz "Bus plusa" poručuju da će za nekoliko dana otkloniti problem prilikom čekiranja putnika.

Najviše primedbi na ispravnost aparata i lažne kontrolore

Prvog dana primene "Bus plus" sistema upravljanja javnim prevozom i upotrebe novih karata u Beogradu, najveći broj nedostataka odnosio se na ispravnost validatora, aparata za overu, ali su se na pojedinim linijama pojavili i lažni kontrolori, saopštio je tim "Bus plusa".

Danas je, drugog dana primene sistema, funkcionisanje svih elemenata u sistemu podignuto na 90 odsto, navedeno je u saopštenju.

U saopštenju se ističe da su na linijama 71, 73, 74, 75, za Ledine, Batajnicu i Bežanijsku kosu, uočeni lažni "kontrolori", koji su se nedolično ponašali prema građanima.

"Na hvatanju i sankcionisanju ovih neodgovornih pojedinaca sarađuje se sa policijom", navodi se u saopštenju i poručuje da kontrolori "Bus plusa" imaju vidne legitimacije i građanima samo daju informacije vezane za sistem i overu kartica na validatorima.

(Telegraf.rs/ FOTO: Tanjug)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Miki_Belgrade

    4. februar 2012 | 02:00

    Već se pojavili lažni “Bus plus” kontrolori, najviše primedbi na ispravnost aparata | Telegraf - Najnovije vesti http://t.co/8GPf0ysM

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA