VIP DRUŽENJE: Darko Kostić i Ana Stanić na čajanci sa beogradskim penzionerkama (FOTO)

U okviru kampanje "Beograd - za treće doba prijatan grad", Gerontološki centar je najpre organizovao modni kurs za najstarije sugrađanke, a potom i druženje, na kojem su one prikazale obuću i tašne poznatih, koje su same redizajnirale

  • 0

Nekoliko ličnosti iz sveta televizije i muzike, poput Ane Stanić, Maje Nikolić, voditeljskog para Gorice Nešović i Dragana Ilića, Mirjane Todorić i kreatora Darka Kostića, družilo se sa starijim Beograđanima na čajanci u okviru kampanje "Beograd - za treće doba prijatan grad".

Naime, povodom proglašenja godine aktivnog starenja i međugeneracijske solidarnosti, Beograd se, okviru strategije "Evropa 2020", pridružio drugim evropskim prestonicama i uzeo učešće u kampanji "Beograd - za treće doba prijatan grad". Zbog toga su  "Dnevni centri i klubovi za starija lica" Gerontološkog centra Beograd organizovali humanitarnu manifestaciju, koja se sastoji od popodnevne čajanke, prodajne izložbe "Treće doba" i humanitarnog koncerta pod nazivom "Sedamdesete".

U okviru čajanke, kojoj su prisustvovale i poznate ličnosti, beogradske penzionerke su pohađale kurs " Dekupaž", a zatim, na osnovu veština koje su stekle, ukrasile tašne i obuću koju su neke od dama sa javne scene donirale. Oni koji su se pozivu da prisustvuju čajanci odazvali imali su prilike da sa penzionerima porazgovaraju o njihovim aktivnostima i provedu prijatno popodne.

Veštine najstarijih Beograđanki posebno su oduševile kreatora Darkoa Kostića, koji je rekao da umetnost ne poznaje godine.

- Ja mislim da u umetnosti ne postoji granica u godinama, bake, stariji ili mlađi. Evo, upravo vidimo da su u modnom svetu ljudi baš u ovim godinama u najvećim kreativnim naponima, prave najdivnije kolekcije poput Karla Lagelfilda, Sonje Rakel i mnogih drugih. Za umetnost i kreativnost ne postoji doba, već samo vreme i dobra volja i sve ostalo je produkt jednog rada, sve što se radi rukama ima jednu posebnu draž, jer je to nešto što se posebno ceni i nešto što zaista uvek posebno izgleda za razliku od nečeg što je mašinska ili konfekcijska linija - smatra popularni srpski kreator.

Njegov stav deli i pevačica Ana Stanić.

Cipele su stvarno originalne, preslatke su, to nije stil koji sam imala prilike da viđam, tako da mi je baš drago da ću imati takvu jednu stvar u garderoberu. Inače, uvek sam za ovakvu vrstu akcija, zato što volim i poštujem stare ljude, imam dve bake i sada jednog deku, imala sam do srednje škole i pradeke i nekako imam veliku empatiju prema starim ljudima - rekla je pevačica.

HUMANITARNI KONCERT: NAJSTARIJI ZA NAJMLAĐE BEOGRAĐANE

Humanitarni koncert u okviru ove manifestacije održaće se u Dom sindikata 20. marta, a počinje u 18 časova. Karte za koncert nemaju cenu, već će se novac prikupljati u vidu dobrovoljnih priloga na ulazu. Izvođači na koncertu biće talentovani beogradski penzioneri, koje će podržati brojni poznati izvođači i gosti, poput Miroslava Ilića, Merime Njegomir, Ivana Ivanovića i Minje Subote.

Prikupljeni novac namenjen je za proširivanje kapaciteta Prihvatilišta za decu u Beogradu.

(M. S.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA