TELEGRAF NA SAJMU AUTOMOBILA: Najskuplji automobili i svetske premijere odmah razgrabljeni! (FOTO)

Zvezda Sajma, osim prelepih hostesa, zove se "mercedes SLS AMG coupe black series", košta 346.000 evra i već je prodat! Srpskom džepu najpristupačnija vozila do 8.000 evra

  • 2

Redovni, 51. međunarodni salon automobila, najvažnija i najveća ovogodišnja manifestacija u oblasti automobilske industrije u našem regionu, otvoren je u petak i trajaće do 31. marta na Beogradskom sajmu.

Na njoj je učešće uzelo više od 450 izlagača, domaćih i inostranih proizvođača i uvoznika putničkih automobila, komercijalnih vozila, motocikala, pratećih delova i opreme, dok je ljubiteljima i fanovima predstavljeno 49 premijernih modela automobila, od čega je najveću pažnju izazvalo 10 modela koji su došli u Beograd sa tek završenog Salona automobila u Ženevi.

Sajam automobila u Beogradu nalazi se u zvaničnom kalendaru Međunarodne asocijacije proizvođača motornih vozila (OICA), a njegovi posetioci ove godine moći će premijerno da vide novi "mercedes CLA", "audi A3 sportbek", "BMV gran turizmo", "meklaren MP4 – 12C", "golf 7", "sitroen C elize", "opel adam", "leksus GS450H", "ševrolet traks", "micubiši AS", "mazdu 6", "škodu oktaviju", kao i mnoge druge.

Proizvođači, uvoznici i distributeri automobila i motocikala odobravaće kupcima odgovarajuće sajamske popuste, a u saradnji s bankama i lizing kompanijama biće i drugih pogodnosti prilikom kupovine.

Sajmovi automobila dolaze i prolaze, a samo se pamte ekskluzivni modeli. Ovog puta, zvezda Beogradskog salona nalazi se u Hali 3, gde svoje automobile izlaže "Mercedes". Njegovo ime je "mercedes SLS AMG coupe black series", koji košta 346.000 evra, a kako Telegraf nezvanično saznaje, prvog dana našao je svog kupca.

"Mercedesov" kupe u s jetvari trkački automobil snage 631 KS. Zahvaljujući 6,3-litarskom V8 motoru do stotke ubrzava za 3,6 sekundi, a maksimalna brzina mu je 315 kilometara na sat.

Za one koji imaju "samo" 300.000 evra, tu je "meklaren", koji je urađen u svega 900 primeraka kao modeli ostalih brendova poznatih kao nosioci luksuza i prestiža. Kako saznajemo, većina tih vozila, takođe, prodata je i kupci samo čekaju da se Sajam završi.

Zvezda sajma je i "fijat 500 L", koji se proizvodi u Srbiji. Iz fabrike u Kragujevcu, ove godine očekuju rekordnu proizvodnju od preko 100.000 vozila koja će većinom biti izvezena za Ameriku.

Na beogradskom Sajmu automobila kompanija "Fijat automobili Srbija" premijerno je predstavila verziju modela "fijat 500 L 1.3 MTD pop star", u bi-kolor varijanti.

Foto: Milena Đorđević

Od ostalih modela , noviteti će biti prikazani u vidu specijalnih serija modela "fijat 500 kolor terapi" i novih motora za model "lanča delta 1.9 MJTD" sa 190 konjskih snaga. Takođe, posetioci će imati prilike da vide i modele "alfa romeo đulijeta 1.6" od 105 konjskih snaga sa novim "veloče" paketom opreme, kao i još 15-ak modela iz game putničkih i komercijalnih vozila marke "fijat".

Među najjeftinijim automobilima koji su "pristupačni" džepu prosečnog građanina Srbije su "fijat punto", "dačija logan" i "reno twingo", čija se cena u zavisnosti od opreme kreće do 8.000 evra.

Pored sjajnih automobila, oči neće moći da izdrže, a da ne skrenu pogled na atraktivne promoterke, koje, kao i svake godine, plene svojom pojavom i ostavljaju bez daha.

Foto: Milena Đorđević

Nećete se ni ove godine najesti, jer pljeskavica košta 300 dinara, a čaša piva čak 170, pa je najbolje da se za obilazak hala na sajmu naoružate hranom pre ulaska.

Na Beogradskom sajmu je dakle sve - od automobila, atraktivnih promoterki, prateće opreme, koju možete kupiti po veoma povoljnim cenama, kao i bogata ponuda rezervnih delova.

U četvrtak, 28. marta, na sajmu će biti "Porodični dan", kada će Salon automobila moći da poseti cela porodica sa jednom celodnevnom ulaznicom od 500 dinara.

Najsrećniji posetilac 51. međunarodnog salona automobila, u nagradnoj igri, u kojoj će moći da učestvuju svi posetioci sa kupljenim ulaznicama, dobiće najnoviji model automobila "fijat panda 1.2", koji poklanjaju "Fijat automobili" i Beogradski sajam.

Podsećamo, sajam traje 10 dana, a cena ulaznice je 300 dinara, grupne posete su jeftinije, a sat parkinga je 100 dinara.

(D. Z.)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA