Zatvoren beogradski gej centar?

Centar “Egal Port”, koji je otvoren prošle subote, zatvoren je samo dan nakon jučerašnjeg napada na Vesnu Zorić predsednicu udruženja "Egal"

  • 16

Vrata "Egal porta", nedavno otvorenog centra za okupljanje homoseksualaca, danas su bila zaključana, samo dan nakon napada na predsednicu udruženja Vesnu Zorić

Nikakvog znaka da bilo koga ima unutra, sve pusto oko dvorišne zgrade u kojoj je smešten prvi LGBT centar u Srbiji. Nije bilo ni policije, koja je posle incidenta i napada na predsednicu udruženja Vesnu Zorić, dežurala pred ulaznim vratima u Ulici kraljice Natalije.

Vesna Zorić je napadnuta tokom javne rasprave u Opštini Savski venac, koja se vodila zbog vlasništva nad zgradom u kojoj je smešten centar. Opština se već godinama spori sa preduzećem "Morava" oko jednog dela prostora. U jednom trenutku Zorićku je pesnicom udario i počupao za kosu jedan od stanara u zgradi koji se protivi otvaranju gej kluba na tom mestu. Veću tuču sprečili su policajci.

"Egal port" otvoren je prošle subote, a centar je zamišljen kao mesto gde će homoseksualci moći da se druže se, popiju piće, ali i da imaju seksualne odnose sa partnerima.

(Telegraf.rs / Izvor "Večernje novosti")

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lazo

    4. jun 2013 | 23:41

    Daleko bilo sta smo doziveli. Pa niko normalan ne zeli da mu se bolesni homici okupljaju u dvoristu.

  • Nesa

    5. jun 2013 | 00:43

    Dobro, sve ja to razumem, ali pitam da li bi policija dezurala ispred kluba u kom se okupljaju muskarci i zene (hetero) - da se sretnu popiju pice i IMAJU SEKSUALNE ODNOSE sa partnerima?! Cenim da bi samo jednom dosli i takav klub proglasili za kupleraj, i proglasili fajront! U cemu je fora sa tim LGBT-ijevcima?! Jel ideja da minorne grupe u drustvu imaju veca prava nego vecina?!

  • Nana

    5. jun 2013 | 00:42

    Molim Vas da mi neko objasni kakva je to institucija u kojoj se moze imati seksualni odnos i da li oni imaju sobe To mu onda dodje kao javna kuca sto je glupo i nezakonito Pa ni mi strejt ljudi nemamo klub u kom imamo odnose omg

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA